STIGLA GA BOŽIJA PRAVDA: Monstrum koji je ubio dete na noši pronađen mrtav u ĆELIJI!

Autor:

Hronika

16.03.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav Čolić, monstruozni ubica iz Futoga nađen je mrtav u hodniku između ćelija u zatvoru u Padinskoj Skeli.

Foto: Ilustracija

Čak i u krvavim devedesetim godinama, likvidacija tročlane porodice Smiljanić 21. februara 1997. godine u novosadskom naselju Futog šokirao je javnost. Svirepo su ubijeni Dobrivoje, Miomirka i njihov trogodišnji sin Ivan.

ODNEO 100.000 MARAKA

- Dobrivoje je zatečen u predsoblju, on je otvorio vrata ubici koji ga je odmah likvidirao. Potom je naišla Miomirka, u koju je takođe pucao. Očigledno je Čolić išao sa namerom da pobije sve koje zatekne u kući. Ono što je zgrozilo i najiskusnije policajce je bilo to što je u dnevnoj sobi pronađeno telo trogodišnjeg deteta, njihovog sina Ivana.

Dete je sedelo na noši kada je ubica ušao, prišao mu, prislonio pištolj uz čelo i potegao oroz. Čak i u to krvavo vreme, to je bilo skoro pa nezamislivo - rekao je jedan bivši inspektor MUP Srbije koji je učestvovao u istrazi.

Izbegao streljanje

Borislav Čolić je prvobitno osuđen na smrtnu kaznu zbog razbojništva sa smrtnim ishodom. Pošto je ta kazna ukinuta, presuda je preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Na slobodi bi trebalo da se nađe 2036. godine, kada bi imao 68 godina.

Motiv nezapamćenog ubistva, kako se kasnije ispostavilo, bila je pljačka. Smiljanići su važili za dobrostojeću porodicu, a Dobrivoje za sposobnog čoveka. Njegov otac je tvrdio da je iz kuće njegovog sina nestao kofer sa 100.000 tadašnjih nemačkih maraka. Policija je krenula tim tragom.

- Tih godina se desilo nekoliko zločina kada su razbojnici pobili cele porodice ili sve koje su našli u kući u potrazi za plenom. Tim tragom smo i mi krenuli. Radilo se danonoćno, a onda smo došli do Borislava Čolića. Ipak, tu nije bio kraj jer je trebalo dokazati da je on baš taj surovi ubica - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Po njegovim rečima, hapšenje osumnjičenog bio je samo početak. Usledilo je danonoćno ispitivanje kako bi ga slomili.

Oni su izbegli smrtnu kaznu

  • Ilija Vujić, kazna ističe 27.1.2034.
  • Radovan Joksić, kazna ističe 27.10.2035.
  • Ljubomir Stevanović, kazna ističe 30.5.2037.
  • Zoran Jevremović, kazna ističe 16.3.2034.
  • Mlađa Milovanović, kazna ističe 9.7.2036.
  • Miroslav Stojadinović, kazna ističe 10.3.2035.
  • Slavoljub Jovanović, kazna ističe 17.4.2036.

SPAVAO STOJEĆI

- On je bio ratni veteran, izuzetno fizički i psihički spreman. Inspektori, među kojima sam bio i ja, smenjivali su se u ispitivanju, gledali smo da Čolića na neki način isprovociramo da prizna delo. Nismo mu davali da spava. Ali on je bio neverovatan. Mi smo se smenjivali, a on nije priznavao. Stajao je uza zid i počeo je da se umara i gubi koncentraciju.

Onda bi u jednom trenutku, ukoliko ne bismo obraćali pažnju na njega, sklopio oči tako u stojećem položaju. Za desetak minuta, kada bi ga prodrmali, on je bio potpuno svež, kao da je celu noć spavao i ceo posao smo morali da krenemo ispočetka - kaže bivši inspektor MUP.

Ukleti Futog

Devet godina kasnije Futog je potresao još jedan monstruozni zločin. Arpad S. (29) nožem je iskasapio pet godina mlađu suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerku Nikolinu.

On je posle krvavog pira pobegao, a na saslušanju se branio ćutanjem. Osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora.

Na kraju je jedan od inspektora primenio psihološki trik koji je slomio Čolića.

- On je bio proćelav. Bio je nervozan kada je bio gologlav, to mu je izgleda smetalo, imao je taj kompleks. Na kraju smo mu dozvolili da nosi kačket od kog se nije odvajao, a on je zauzvrat priznao i objasnio kako je sve to uradio. Mislim da je čak i za policijsko saopštenje koje je izdato o tom zločinu slikan sa kačketom - kaže naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ja

16.03.2020 12:51

Umro je pre 7/8 dana, srusio se na sred hodnika...

hgfgffg

05.11.2021 17:26

bitanga