Opljačkan policijski sef! Inspektor iz stanice Palilula izneo 4 miliona

Autor: Kurir, Republika

Hronika

14.03.2020

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanja M., policajac iz stanice Palilula u Beogradu sumnjiči se da je zaplenjeni novac trošio na sopstvene potrebe, ali da je vratio pare kad je saznao da je otkriven.

RepublikaFoto: Republika/E. DELIBAŠIĆ
Foto: Ilustracija

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv inspektora Vanje M., koji se sumnjiči da je iz Policijske stanice Palilula uzimao novac oduzet iz krivičnih dela i trošio ga na sopstvene potrebe.

Kako je za medije potvrđeno iz MUP, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja udaljen je sa posla, a protiv njega se paralelno sa krivičnim vodi i disciplinski postupak.

Poveren na čuvanje

- Sumnja se da je policijski službenik uzeo novac iz Policijske stanice Palilula, koji mu je bio poveren na čuvanje, i koristio ga za lične potrebe. On je potom sav novac vratio - potvrđeno je iz MUP, koji je protiv njega i podneo prijavu za zloupotrebu položaja.

Kako izvor koji je upućen u detalje istrage otkriva, reč je o inspektoru Vanji M.

- Radi se o iznosu od oko četiri miliona dinara. Novac koji je nestao iz sefa policijske stanice potiče iz krivičnih dela, tj. u pitanju je novac koji je najčešće oduziman od narko-dilera koji su hapšeni.

Tužba za zloupotrebu službenog položaja

Protiv Vanje M., kako je potvrđeno za medije i iz tužilaštva, stigla je krivična prijava u Više tužilaštvo u Beogradu. Kako saznajemo, ona je podneta u redovnom postupku, pa inspektor nije u pritvoru, već će se tokom postupka braniti sa slobode. Iz tužilaštva su samo kratko potvrdili da se on sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.

Popisivao novčanice

Naime, kod njih se najčešće pronalazi i veća ili manja količina novca, koja se popisuje. Isto je, primera radi, i sa privođenjem osumnjičenih za pljačke ili razbojništva - objašnjava sagovornik Kurira poreklo novca koji se popisan i zaključan, i koji se čuva u stanicama policije.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je inspektor popisivao novčanice, ali da ih je potom uzimao.

- Velika afera je otkrivena navodno kada je iz suda stigao zahtev da se deo oduzetog novca vrati. Međutim, u depozitu nije bilo para i tada je klupko počelo da se odmotava. Uključili su se i pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, zatražili da provere sve predmete i tada je utvrđeno da novac nedostaje. Inspektor je uspeo da vrati novac, ali je priznao da nije postupao po zakonu i da ga je uzimao i trošio na sebe. Ipak, protiv njega je zbog sumnje da je zloupotrebio položaj pokrenut krivični postupak jer je utvrđeno da novčanice koje je uspeo da vrati nisu one koje su popisane - kaže izvor. On dodaje i da je zasad za veliku aferu u osumnjičen samo Vanja M.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading