Na samrti poslao SMS sa imenom ubice! Na šumskom putu kod Medveđe nađena dva leša

Autor:

Hronika

14.03.2020

04:53 >> 18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Stojilković (32) iz naselja Krivača kod Lebana pronađen je mrtav na šumskom putu u reonu sela Gornji Bučumet, kod Medveđe. Pre nego što je umro, on je prijatelju poslao SMS poruku sa imenom svog ubice Dragana Petkovića (37), čije je beživotno telo pronađeno nekoliko stotina metara dalje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/facebook.com/printskrin
Marko Stojiljković / Dragan Petković

Kako je pokazala istraga, Petković, koji je iz sela Stubla, a radio je u rudniku Lece, ispalio je hitac iz vatrenog oružja Stojilkoviću u grudi, a potom izvršio samoubistvo.

- Marko je još oko 17 časova poslao svom prijatelju poruku preko mobilnog telefona u kojoj je napisao da ga je upucao Dragan - kažu u policiji.

Prijatelj je odmah obavestio policiju, a Marko se, nažalost, više nije javljao na telefon. Leš ubijenog mladića pronađen je oko 20 časova i 30 minuta.

Petković upao u kockarske dugove. Sumnja se da je pozajmio novac od Marka

Policija je obezbedila mesto gde je pronađeno beživotno telo i pokrenula istragu po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu. Policajci su odmah krenuli u potragu i za Petkovićem. Nešto kasnije, nedaleko od mesta zločina, pronađen je i leš ubice.

- Dragan Petković je imao prostrelnu ranu u glavi, te se pretpostavlja da je izvršio samoubistvo - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Pili zajedno

Motiv ove tragedije još nije poznat. Kako se nezvanično saznaje, on i Stojilković su se kobnog dana družili i zajedno pili.

Prijatelji ubijenog Stojilkovića za njega imaju samo reči hvale i kažu da ubica nije imao nikakav razlog da mu presudi. Oni koji poznaju Petkovića kažu da je on imao kockarskih problema.

- Gomilao je dugove, pa se sumnja da je novac pozajmio i od ubijenog Stojilkovića. Da li je to motiv ovog zločina ili nešto drugo, odakle mu oružje i da li je planirao ovaj zločin, pokazaće istraga koja je u toku - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Oženio se pre godinu dana

Marko Stojilković (32) radio je za kurirsku službu, a prijatelji koji su se tokom jučerašnjeg dana opraštali od njega na društvenim mrežama imaju samo reči hvale.

- Ubica nije imao motiv, Marko je jedno predobro biće. Neka mu je laka zemlja - jedan je od komentara.

Sudeći po objavama na njegovom Fejsbuk profilu, pre samo mesec dana proslavio je 32. rođendan, a pre godinu dana se oženio.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najavljivao samoubistvo

Dragan Petković (37), bio je rudar u rudniku Lece kod Medveđe, koji se nalazi nedaleko od mesta zločina. Navodno je zbog kockarskih dugova prijateljima više puta govorio da će se ubiti, ali ga niko nije shvatao ozbiljno.

- Nažalost, sada je u smrt sa sobom povukao još jednu osobu - kažu poznanici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading