Kako je Tepićeva završila u zagrljaju teškog krimosa? Detalji afere - prijatelj Marinike dilovao narkotike

Autor:

Hronika

12.03.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je juče da je u Pančevu uhapšena četvoročlana kriminalna grupa kod koje je pronađeno 1,4 kilograma opojne droge i municija.

RepublikaFoto: facebook.com/prinscreen
Marinika Tepić i Novak Filipović

Među uhapšenima je i Novak Filipović (40), vlasnik sportskog kluba i teretane u Pančevu, koji je, prema rečima Popović Ivković, prijatelj potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić.

Dobio pare iz budžeta

Ova kriminalna grupa uhapšena je preksinoć. Određeno im je zadržavanje do 48 sati, kada će uz krivične prijave za trgovinu drogom i oružjem biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo. Popović Ivković je na konferenciji za medije održanoj juče rekla da je prilikom hapšenja zaplenjeno 1,4 kilograma opojne droge, 207 komada pištoljske municije i 19 komada puščane municije. Ona je pokazala fotografije na kojima je uhapšeni Filipović sa Marinikom Tepić, ali i sa predsednikom SSP Draganom Đilasom.

Mi hapsimo narko-dilere, a neko ih hrani

Biljana Popović Ivković osvrnula se na to kako MUP sprovodi opsežne, čak i internacionalne istrage i hapšenja narko-dilera, ali i da se "narko-hobotnica približila političkim strankama".

- Podsetiću vas da smo dosad imali slučaj "Dabović", kada je na Brankovom mostu uhapšen sa gotovo 2,5 kilograma čistog kokaina. On je na izdržavanju zatvorske kazne. Setićemo se da je predsednik stranke Slobode i pravde dovozio hranu tom narko-dileru. Zatim imamo još jedan slučaj. Mediji su dovodili u vezu Boška Obradovića sa Tocilom, a evo sada imamo i Mariniku Tepić. Mi hapsimo narko-dilere, a neko hrani narko-dilere - rekla je Popović Ivkovićeva na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Potom je pozvala Tepićevu da odgovori javnosti od kada datira njeno poznanstvo sa Filipovićem, da li je on dobio sredstva iz budžeta u periodu od 2013. do 2016. godine, i to na osnovu njihovog dugogodišnjeg prijateljstva, dok je Tepićeva bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Popović Ivković je javno upitala i Đilasa u kakvom je on odnosu sa Filipovićem, kao i koja je uloga uhapšenog u Stranci slobode i pravde i koja su njegova zaduženja u njoj. Takođe je pozvala Đilasa i Tepićevu "da ne relativizuju ovaj slučaj kao što su to činili", kako je rekla, u nekim prethodnim sličnim situacijama.

Kako Srpski telegraf saznaje, uhapšeni Filipović vlasnik je sportskog kluba i teretane "Spartans" u Pančevu. Osim njega, uhapšeni su i Dragan Radosavljević (29), Strahinja Kostić (33) i Slobodan Nestorović (48).

Aplicirao za projekte

- Novak Filipović je vrlo blizak prijatelj Marinike Tepić. Bio je na njenim konferencijama dok je bila u Novoj stranci. Marinika mu je, dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu, svake godine od 2013. do 2016. davala novac iz budžeta za kupovinu opreme i sprava, kao i organizaciju priprema za takmičenja. On je aplicirao za neke projekte za sufinansiranje i prolazio je svake godine - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading