Tri godine i još nema rešenja za zločin na benzinskoj pumpi: Kristina Kaplanović je ubijena na radnom mestu, a njen egzekutor se "izvlači" na sudu

Autor: Blic, Republika

Hronika

10.03.2020

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Milošu Srebriću, zvanom Flekica, koji je optužen za ubistvo devojke prilikom oružane pljačke, biće nastavljeno danas, kada se očekuje da svoje viđenje situacije objasni sudski veštak, kao i svedok Bosiljka Mihajlović.

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić Flekica

Krajem maja 2017, ubijena je dvadesetogodišnja studentkinja Kristina Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, a njenog ubicu, ni posle tri godine, još nije stigla zaslužena kazna. U trenutku pljačke u kasi pumpe bilo je tek oko 10.000 dinara.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je objasnio da je ubicu prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka.

Prema njegovim rečima zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se poziva na snimak sa sigurnosnih kamera sa pumpe, na kojem se ne vidi ključni trenutak ubistva. Na njima nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 do 22.35, kada se zločin dogodio.

Suđenje za ubistvo Kristine Kaplanović traje godinu i po dana. Optuženi Miloš Srebrić tvrdio je da ne može da se seti šta je radio tog dana, ali i da je sa suprugom komentarisao to ubistvo. Veštaci su utvrdili da je bio potpuno uračunljiv kada je počinjen zločin.

Nesrećna devojka upucana je u glavu, a preminula je u bolnici, nakon četiri dana borbe za život.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading