Škaljarac strahovao za bezbednost, u policiji tvrdio da je praćen: Detalji hapšenja Nikole Mršića u Požegi

Autor: pink.rs, Republika

Hronika

09.03.2020

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski državljanin Nikola Mršić (41) uhapšen je juče u Požegi po Interpolovoj poternici.

Foto: Ilustracija

Mršić je u Požegu navodno došao taksijem iz Kraljeva. Nakon hapšenja Mršić je izjavio da sumnja kako ga je pratilo nekoliko nepoznatih osoba, najverovatnije iz krimogene sredine i da je bio uplašen za ličnu bezbednost.

Za Mršićem je bila aktivna Interpolova poternica zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo i pokušaj ubistva u Kotoru 2017. godine i zbog stvaranja kriminalne organizacije, saopštila je UP Crne Gore.

Trenutno se istražuje koliko je vremena Mršić proveo u Srbiji, gde se skrivao, da li je imao logistiku i da li je u Srbiji počinio neko krivično delo.

Mršić se sumnjiči za ubistvo golmana Gorana Lenca u septembru 2017. godine i pokušaj ubistva Milana Jovićevića. Takođe, tereti se i za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Mršić se prema navodima istrage dovodi u vezu sa škaljarskim klanom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Lenc je ubijen 16. septembra 2017. na stadionu fudbalskog kluba Bokelj, oko 17 i 25 sati dok je trenirao. Ubica nije bio maskiran i posmatrao je sa tribina Lenca, koji je trenirao sa drugom. U vreme ubistva, na terenu je bilo još ljudi, ali je napadač strpljivo čekao da oni počnu da se razilaze, sišao je sa tribine, simulirao i da on trenira.

Prišao je Lencu dok je golman radio sklekove i ispalio mu dva hica u glavu. Potom je pobegao prema izlazu stadiona i ispalio još nekoliko hitaca u vazduh, verovatno u nameri da uplaši eventualne očevice.

Istražitelji su tokom pretrage terena nakon zločina pronašli kesu u kojoj je egzekutor sakrio pištolj, i to je bio trag koji im je pomogao da dođu do DNK profila osumnjičenog Kotoranina, protiv koga je podnesena krivična prijava.

Mršić je dva sata posle ubistva Lenca privođen, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu i od tada mu se gubi svaki trag.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading