Molila sam boga da mi ćerku vrate živu! Ispovest majke ukradene bebe iz Pančeva

Autor:

Hronika

10.03.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasmina Nikolić (35) i Željko Zlatanovski (28) prošli su pravi pakao kada su se u nedelju ujutru probudili i shvatili da je iz kreveca u kući nestala njihova osmomesečna ćerka M. N.!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Jasmina i Željko sa bebom

- Nahranila sam dete oko četiri ujutru i vratila se u krevet i nastavila da spavamo. Ujutru kada sam se probudila, videla sam da je nema. Prvo sam se uplašila da nije pala, ali nije je bilo nigde u kući. Onda sam shvatila da mi je ćerka ukradena! Počela sam da plačem i urlam. Željko je odmah otrčao u policiju i prijavio da nam je neko kidnapovao dete - počinje svoju priču Jasmina Nikolić za Srpski telegraf.

Drama je trajala satima jer beba kao da je u zemlju propala.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Jasmina Nikolić

Sve to vreme majka je plakala i od tuge i besa udarala rukom o zidove.

Devojčica je unapred pripremila kolica u kojima će voziti bebu, mleko i pelene

- Smirio me je jedan inspektor. Rekao mi je da moram da budem jaka i da će mi vratiti bebu živu i zdravu. To mi je bio najveći strah, da mi neko ne ubije dete. Onda su mi javili da je pronađena. Kada sam je uzela u ruke, ponovo sam počela da plačem, ovog puta od sreće. Dete mi je dobro i zdravo, smejala se kada me je ugledala, a meni su suze tekle niz lice - priča Jasmina.

Vozač autobusa spasao bebu

Osmomesečna beba M. Z. ne bi bila tako brzo pronađena da nije bilo vozača autobusa koji je vozio na liniji Pančevo-Kačarevo čijim vozilom je M. O. pokušala bekstvo sa bebom.

- Vest da je moje dete nestalo objavljena je na radiju, što je taj čovek čuo. On je video ko mu je u autobusu, shvatio je o čemu se radi, stao i pozvao policiju. Ne znam ga, ali hvala mu - kaže Jasmina Nikolić.

Policajci koji su tragali za bebom šokirali su se kada su videli ko ju je oteo.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Željko Zlatanovski

U pitanju je bila M. O. (12), štićenica Doma za decu i omladinu "Spomenak" iz Pančeva.

- Devojčica je unapred pripremila kolica u kojima će voziti bebu, mleko i pelene. Rekla je da je bebu uzela da bi lakše prosila. Ona nije krivično odgovorna i protiv nje neće biti podneta krivična prijava, ali se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo da li je još neko umešan u otmicu i da li je neko nagovorio M. O. da to uradi - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Devojčica je unapred pripremila kolica u kojima će voziti bebu

Po priči Jasmine Nikolić, devojčica M. O. drugarica je njene ćerke iz prvog braka i često je dolazila kod njih kući.

- Pre četiri meseca ju je muž zatekao samu sa bebom u sobi. Kada ju je upitao šta radi, ona je odgovorila da je ušla da pije vodu. Sad verujem da je još tada htela da ukrade naše dete - kaže Jasmina.

Ocu otmičarke oduzimaju starateljstvo

Devojčica ne podleže krivičnoj odgovornosti jer nema navršenih 14 godina, te se prema njoj ne mogu izreći krivične sankcije niti primeniti druge mere. S druge strane, protiv njenog oca biće pokrenut postupak lišenja roditeljskog prava.

- Kako briga o detetu od strane oca kao zakonskog zastupnika ni u ranijem periodu nije bila adekvatna, od strane nadležnog centra za socijalni rad protiv oca će biti pokrenut postupak lišenja roditeljskog prava pred nadležnim sudom - poručuju iz tužilaštva u Pančevu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading