Detalji suđenja Zoranu Marjanoviću: Svedok Dragan potvrdio njegov alibi

Autor: Blic, Republika

Hronika

09.03.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović na borčanskom nasipu misterija je koja zaokuplja pažnju javnosti već četiri godine. Suđenje njenom suprugu, Zoranu, nastavljeno je danas saslušanjem svedoka.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Zoran Marjanović

Pred sudom se pojavio i biciklista Milan Radić, koji je na dan ubistva prolazio pored nasipa na kojem je 2. aprila 2016. ubijena pevačica.

On je objasnio da mu je od kuće do te lokacije potrebno oko 35 minuta, što je odbrana Zorana Marjanovića pokušala da ospori.

- Oko 17.05 časova, na oko 250 metara od poslednje kuće, video sam muškarca i ženu kako silaze sa nasipa. Žena je nosila donji deo sive trenerke, a gore je imala nešto crvenkasto. Bila mi je čudno obučena. Imala je tamnu, puštenu kosu, do pleća. Muškarac je išao ispred te žene – prisetio se Milan.

Danas je svedočila i Radoslava Marinković, koja je, kako tvrdi, dok je čuvala koze na nasipu, oko 17 časova videla muškarca starog 60-ak godina, sa kosom vezanom u rep, koji je dozivao dete.

Da je na nasipu video Jelenu, Zorana i njihovu ćerku Janu, posvedočio je i Dragan Prvulović.

- Bili su udaljeni oko 15 metara. U jednom trenutku se Jelena odvojila, popela i uz nasip i počela da trči, a Zoran je krenuo u šetnju sa detetom, ispod nasipa – rekao je Dragan.

On je istakao da Marjanovićima nije video lice, ali da je povezao da su to Jelena i Zoran jer su odgovarali opisu.

- Desetak minuta nakon što je Jelena otišla da trči video sam beli jugo, koji se brzo kreće. Stao je i u njega je ušao muškarac koji se nalazio na nasipu – dodao je Dragan.

Iskaz pred sudom ponovio je policajac koji je obezbeđivao mesto zločina, Aleksandar K. On je ponovio da ne može da tvrdi da li je neko bio na nasipu dok je dežurao od osam uveče do osam ujutru, jer je to "veliki potez i nije moguće po mraku videti".

Suđenje Zoranu Marjanoviću biće nastavljeno i stura saslušanjem svedoka.

Sud, tužilaštvo i odbrana saglasili su se danas da više neće da pozivaju Zoranovu majku Zoricu da svedoči zbog njenog narušenog zdravstvenog stanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading