Zelenaši iz Šapca negiraju krivicu: Tinejdžera tukli, pa terali na bludne radnje

Autor: Blic, Republika

Hronika

07.03.2020

08:34

Šapčani Bojan S. (25), Ivan I. (32) i Marko V. (36), koji su uhapšeni zbog sumnje da su 20-godišnjeg mladića N. P. iz ovog grada maltretirali i silovali, na saslušanju su negirali krivicu.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenose mediji, uhapšeni nasilnici, mučili su i iživljavali se nad N. P. zbog duga od oko 200 evra koji je imao kod maloletnika.

Naime, N. P. je pozajmio novac od šesnaestogodišnjaka, za kog se sumnja da se bavi zelenašenjem, a pošto mu pare nije vraćao, ovaj je unajmio Bojana S., Ivana I. i Marka V. da ga nateraju da plati dug.

- Iako je obećao 16-godišnjaku, u dogovoreno vreme mu nije vratio novac. Ovaj mladić za sada nije uhapšen, niti osumnjičen i utvrđuje se njegova uloga u celom slučaju - kaže izvor koji je upoznat sa detaljima istrage.

Ono što je poznato je da su Bojan S., Ivan I. i Marko V. presreli N. P. na ulici, i počeli fizički da ga maltretiraju ne bi li im dao novac koji je dugovao tinejdžeru.

Kako N. P. nije imao traženi novac kod sebe, nasilnici su ga naterali na oralni seks.

Posle seksualnog i fizičkog maltretiranja pustili su ga, a N. P. je torturu koju je preživeo prijavio policiji.

Inspektori su odmah obavestili dežurnog tužioca po čijem nalogu su privedena trojica muškaraca.

Krivična dela za koja su osumnjičeni Bojan S., Ivan I. i Marko V. kvalifikovana su kao iznuda i silovanje.

Šabačka policija je trojici osumnjičenih, takođe po nalogu dežurnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati. Posle isteka te mere trojicu osumnjičenih Šapčana je saslušao tužilac i sudiji za prethodni postupak predložio da im odredi pritvor do 30 dana.

Prema saznanjima, osumnjičeni Šapčani Bojan S., Ivan I. i Marko V. od ranije su poznati policiji po delima vezanim za drogu.

- Privođeni su zbog nekih manjih količina droge, ali nikada nisu osuđivani - navodi izvor.

 

Komentari (0)

Loading