Krvavu trenerku još čuvam! Ivana se pojavila u specijalnoj sobi u sudu i ispričala detalje od kojih se diže kosa na glavi

Autor: Novosti, Republika

Hronika

06.03.2020

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Lacković optužen je da je brutalno prebio svoju tadašnju devojku Ivanu Filipović, a na suđenju koje je u toku devojka je ispričala šta se toga dana dogodilo.

RepublikaFoto: fotomotaža/Fejsbuk
Đorđe Lacković / Ivana Filipović

Ivana je o onome što se dogodilo u njihovom podstanarskom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu govorila iz posebne sobe Višeg suda u Novom Sadu, namenjene za osetljive svedoke, putem video-linka.

- Po stanu je tražio motku, govoreći da će naći nešto da me premlati. Udarao me je kuhinjskom stolicom, pekao me je peglom po ruci i ubadao nožem po nogama kroz trenerku, u kojoj sam otišla u bolnicu. I danas je čuvam. Gazio me je po telu i skakao mi po leđima...  Pekao me je, trzala sam se na svaki dodir peglom, zavrtao mi je rukav majice i prislanjao je na ruke i vrat - ispričala je Ivana u svom svedočenju, ističući da je fizičko nasilje trpela dve godine.

- U jesen 2017. godine, u oktobru ili novembru bockao me je šrafcigerom, i tada sam imala hematome. To je prošlo, a ožiljci od noža su još vidljivi.

Svedok Ljubica Pantelić, koja je Ivanu odvela u bolnicu, kazala je da joj se drugarica prvoj požalila da ima problema sa Đorđem, kada je septembra 2018. došla da živi u Novi Sad.

 -Tada mi je ispričala istinu, a mi koji je poznajemo negde smo to i ranije znali - kazala je Ljubica. - Kod nje u stan sam sa mojom rođenom sestrom, sa kojom je Ivana išla u isti razred i družile se, išla kada je Đorđe na poslu.

Govoreći o Ivaninim povredama, veštak sudske medicine dr Vladimir Pilija je kazao da je na osnovu lekarske dokumentacije koju je imao na raspolaganju, konstatovao da su Ivanine povrede bile teške i opasne po život. Opekotine po telu je ocenio kao prvog na drugi stepen, a kako je naveo u nalazu, imala je krvne podlive sa leve strane grudnog koša i prelom rebara, od trećeg do šestog.

- Njeno zdravstveno stanje se 15. marta 2019. pogoršalo zbog prodora vazduha i krvi u grudnu šupljinu i došlo je do kolapsa levog plućnog krila - predočio je sudski veštak. - Tada je operisana, grudni koš je dreniran, posle čega je poboljšano disanje i njeno opšte stanje.

Sudsko veće je i u četrtak odbilo predlog Lackovićevih branilaca da on bude pušten iz pritvora i da se ta mera zameni blažom, odnosno kućnim pritvorom. Svoj zahtev su obrazložili da je boravkom u pritvoru povređeno njegovo ustavom zagarantovano pravo na slobodu.

- Ispitani su svedok i oštećena - naveli su branioci, napominjući da razlog da će ponoviti krivično delo ne stoji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading