PRVI REZULTATI ISTRAGE U PODGORICI: "Škaljarac" sam sebe razneo u eksploziji!

Autor:

Hronika

05.03.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštaci crnogorske policije sumnjaju da su stradali Đorđije Božović (30) i teško povređeni Aleksandar Keković (29) sami sebe digli u vazduh!

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Stravičan prizor: Forenzičari na mestu eksplozije

- Na osnovu okolnosti i destrukcije vozila i tragova na licu mesta, sve upućuje da je eksplozivna naprava bila u vozilu, da su lica koja su inače poznata po izvršenju ovih krivičnih dela prevozila improvizovanu eksplozivnu napravu - kazao je načelnik Centra bezbednosti Podgorica Milovan Pavićević.

Podsetimo, eksplozija se dogodila u sredu uveče, Božovićevo ugljenisano telo ostalo je zarobljeno u zapaljenom automobilu, dok je jaka detonacija izbacila Kekovića, koji je s teškim opekotinama i prelomima prebačen u bolnici.

U eksploziji je povređena i slučajna prolaznica.

Đorđije Božović važio je za člana podgoričkog ogranka "škaljarskog klana". Hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića. Stamatoviću, kom je suđeno u odsustvu, izrečena je kazna od 12 godina robije, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina robije.

Aleksandar Bojović i stradali Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Stamatović i navodni vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović ubijeni su u januaru u Atini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading