EKSKLUZIVNO! Gradonačelnik Novog Sada za Srpski telegraf: Hakeri su izvršili ozbiljan napad na Novi Sad i UCENILI NAS!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hakeri iz inostranstva izvršili su ozbiljan napad na gradske službe u Novom Sadu, a tu informaciju ekskluzivno nam je potvrdio i gradonačelnik Miloš Vučević.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- To je tačno. Uskoro ćemo pustiti  zvanično saopštenje. Ali mogu da potvrdim da je izvršen ozbiljan hakerski napad na Novi Sad sa ucenjivačkim zahtevom - rekao je Miloš Vučević ekskluzivno za Srpski telegraf.

Serveri gradskih uprava, ali i nekolicine drugih javnih službi koji su u JKP "Informatika" hakovani su tokom vikenda i hakeri traže bitkoine da bi otključali sisteme.

Prema našim informacijama, službama su zaključane čak i rezervne kopije.

Reč je o napadu hakera, najverovatnije iz inostranstva. Gradske kamere trenutno ne funkcionišu, a zaposlenima u gradskim službama rečeno je da ne mogu da pristupe svojim mejlovima.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prema našim saznanjima, slučaj je prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu i oni vrše intenzivnu istragu.

Hakeri traže velike sume u virtuelnoj valuti kako bi otključali kriptovane i zaključane servere, a na njima se nalaze i vredne baze podataka, piše 021.rs.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading