Muža ljubavnice gušio jastukom, ubadao šrafcigerom i nožem a onda ga pustio da iskrvari! Ona mu POMAGALA u monstruoznom zločinu!

Autor: Jovana KORICA

Hronika

02.03.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matija Bašić (41) iz Zemuna sproveden je u u zatvor u Padinskoj Skeli na odsluženje kazne zatvora od 20 godina jer je sa ljubavnicom Jelenom Kovačević (37) u oktobru 2011. godine u Vukovaru ubio njenog supruga Borislava. Nesrećnog čoveka gušili su jastukom, a onda ga izboli 23 puta. Obdukcija je pokazala da nijedna povreda nije bila smrtonosna, već je umirao lagano dok nije iskrvario!

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Bašiću je u januaru Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda, a odlazak na robiju čekao je u kućnom pritvoru. Krajem prošle nedelje policajci su zakucali na vrata njegove kuće u Zemunu i odveli ga u Padinsku Skelu.

Činjenicu da je otac maloletnog deteta sud je odbio da mu uzme kao olakšavajuću okolnost jer je ubio oca dvoje maloletne dece, i to dok su ona spavala u susednoj sobi! Kao otežavajuća okolnost ocenjeno je to što je zločin počinio kako bi nesmetano bio u ljubavnoj vezi sa Kovačevićevom suprugom!

Matija krajem prošle nedelje upućen na izdržavanje kazne od 20 godina

Kobne noći između 2.30 i četiri časa Bašić je u dogovoru s Jelenom došao u dom Kovačevića u Vukovaru. Umoran od posla, Borislav je spavao na kauču u sobi. Jelena je mužu stavila maramu preko lica, a preko nje jastuk, kojim je pokušala da ga uguši, dok je Bašić držao nesretnog čoveka.

Kada je Borislav počeo da se opire i bori za vazduh, Bašić ga je najpre udario nožem u glavu, a onda su oboje počeli da ga bodu po telu. Koristili su Bašićev skakavac, kuhinjski nož i šrafciger!

Upoznali se na Fejsbuku

Matija i Jelena su se upoznali preko Fejsbuka i započeli romansu dok je ona živela sa suprugom Borislavom i njihovo dvoje dece u Vukovaru. Jelena se s Bašićem tajno viđala četiri meseca, kada su odlučili i do detalja isplanirali Borislavljevo ubistvo.

Obdukcijom je utvrđeno da su mu naneli 27 rana po telu, od kojih su 23 bile ubodne. Ipak, nijedna od njih nije bila smrtonosna. Borislav je, iscrpljen, ležao na krevetu, a ljubavnici su ga ostavili da u bolovima iskrvari nasmrt!

Inscenirali provalu

Nakon krvavog pira Bašić je sa sebe skinuo krvavu odeću, bacio je i obukao Borislavljevu odeću i obuću. Potom se uputio kući u Zemun. Jelena je čekala da joj se javi da je stigao u Srbiju, pa je šest sati nakon hladnokrvnog ubistva pozvala majku i brata tvrdeći da im je neko provalio u stan.

Kovačevićevoj sudili u Hrvatskoj

Jelena Kovačević je zbog ubistva supruga osuđena u Hrvatskoj na 25 godina zatvora. Ona se još jedanput pojavila na stranicama crne hronike i to kada ju je Osječanka S. M. (40), koja je osuđena za podvođenja devojaka, pa i svoje maloletne ćerke, pretukla u toaletu zatvorske ćelije. Jelena se tada stražarima požalila i da ju je S. M. duže vreme psihički maltretirala, ali da to nije smela da prijavi.

Naime, ljubavnici su pokušali da insceniraju provalu tako što je Bašić pre bekstva razvalio ulazna vrata stana sa spoljašnje strane. Ipak, nisu uspeli da prevare inspektore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading