Po treći put preživeo pokušaj likvidacije: Snajper ponovo izvukao živu glavu, privedeni osumnjičeni za podmetanje eksploziva

Autor: Novosti, Republika

Hronika

28.02.2020

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanina Njegoša K. (33) i Slađana Đ. (26) iz Bojnika, operativci novosadske kriminalističke policije, grupe za krvne delikte, uhapsili su zbog sumnje da su 12. februara uveče u Novom Sadu pokušali da ubiju Slobodana Milutinovića (34) poznatijeg kao Snajper, podmetnuvši eksplozivnu napravu pod "porše kajen", koji je ovaj vozio.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Hapšenje osumnjičenih za podmetanje bombe ispod Snajperovog auta

Osumnjičeni dvojac je "audijem" pokušao da umakne poteri, ali su u jednom trenutku, bežeći od policije upali u jarak pored puta, nakon čega su im stavljene lisice na ruke.

Prema nezvaničnim informacijama, Njegoš K. i Slađan Đ. su, navodno imali zadatak da pod automobil, koji je koristio Milutinović, postave, a zatim daljinski i aktiviraju eksplozivnu napravu. Ko stoji iza svega, odnosno po čijem nalogu i zbog čega su to učinili, još se utvrđuje.

Kako saznajemo, za Slađanom Đ. je raspisana poternica, jer se nije odazvao na izdržavanje četvorogodišnje zatvorske kazne, na koliko je osuđen zbog droge. I njegov kompanjon Njegoš K. je bio kažnjavan zbog dilovanja narkotika.

Tri napada

I pre eksplozije 12. februara, automobili koje je koristio Slobodan Milutinović bili su na meti napada. Najpre je u novembru 2013. namerno zapaljen džip "mercedes", a onda pet godina kasnije, krajem oktobra 2018. godine, u namerno izazvanom požaru, izgoreo je "volvo". Tada se paljenje kola navodno dovodilo u vezu sa ondašnjim dešavanjima u FK Vojvodina, jer su pojedini navijači, članovi Skupštine kluba medijima prosledili saopštenje u kojem su kritikovali rukovodstvo.

Eksplozivna naprava je, saznaju "Novosti", bila postavljena ispod prednjeg dela vozila, a snažan prasak odjeknuo je u trenutku kada je Milutinović pokrenuo "porše", nameravajući da izađe sa parkinga na uglu ulica Alekse Šantića i Puškinove u novosadskom naselju Grbavica. U kolima su se aktivirali vazdušni jastuci i on je ispao napolje. Tom prilikom je zadobio kontuzionu povredu desnog skočnog zgloba, posekotinu šake i oguljotinu na levom kolenu. Po svemu sudeći, eksploziv je bio loše postavljen, jer je, kada je aktiviran daljinski, otpao i napravio krater na betonu. Posle napada, Milutinović je policiji dao izjavu, ali je navodno rekao da ne zna ko bi želeo da mu naudi.

Protiv Milutinovića, podneto je 15 krivičnih prijava, između ostalog za pokušaj ubistva 2017. u Beogradu na stadionu u Humskoj, kada je pretučen i teško povređen D. S. Prijave su mu pisane i zbog neovlašćenog držanja oružja, trgovine drogom, nanošenje lakih povreda, ugrožavanja sigurnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading