Izveo ga iz kafića i pucao mu u usta! 13 godina za ubistvo navijača Rada na Vidikovcu

Autor: Telegraf

Hronika

24.02.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu proglasio je Strahinju Đankovića krivim za ubistvo Petra Arsića, navijača FK Rad, ispred kafića "3K" na Vidikovcu pre dve godine. On je zbog toga prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora. Sud je oslobodio krivice Ljubomira Lainovića i Miloša Miladinovića da su sa N. N. osobom pomogli u ubistvu, a Miladinovića i za nanošenje lakše povrede. Njima dvojici je inače suđeno u odsustvu.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ/Srpski telegraf
Petar Arsić, navijač FK Rad, ubijen je ispred kafića "3K" na Vidikovcu pre dve godine

Đankoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, dok je za Lainovića i Miladinovića ukinuto rešenje o pritvoru i naloženo povlačenje potrenica.

Kako je sudija navela, Đanković je u stanju uračunljivosti pozvao Arsića da izađe napolje iz kafića i u njega sa najviše nekoliko milimetara rastojanja ispalio projektil u desni ugao usana koji mu je potom prošao kroz vrat. Arsić je na mestu ostao mrtav.

- Sud smatra da je Đanković preduzeo radnje za koje je optužen. Svedoci su nedvosmisleno potvrdili da je prišao Arsiću, da su izašli napolje i da se čuo pucanj. Jovan Andrijašević koji je bio pored Arsića je posle toga histerisao u kafiću govoreći da je "Straja ubio Peku". On je rekao i da su se nekoliko dana ranije njih dvojica sukobili - navela je sudija.

Ona je objasnila i da za Lainovića i Miladinovića nema dokaza da su izvršili dela za koja se terete:

- Nema dokaza da su oni pozvali Arsića i Andrijaševića da izađu napolje, niti da su Arsića sporečavali da pobegne. Andrijašević je bio izričit da Arsić nije bežao, niti pokušao da pobegne. Takođe, nema dokaza ni da se Miladinović nalazio iza Andrijaševića i udario ga najverovatnije pištoljem po glavi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
disaster

24.02.2020 13:31

Opasna im je ova borba protiv kriminala...baš su ga i osudili...ubio čoveka kao kera i 12 godina...izlaz posle 8 ako bude dobar...ej ,Srbijo...