Prevarantu progledali kroz prste: Sudijin sin varao firme, a brani se sa slobode?!

Autor:

Hronika

24.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je nedavno razbila i pohapsila grupu prevaranata osumnjičenih da su preko falsifikovanih dokumenata nekoliko preduzeća "poslovali" sa drugim firmama, ali i podizali novac sa njihovih računa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
NEPOTIZAM Na blag odnos pravpsuđa prema osumnjičenom uticao je položaj majke

Na osnovu prikupljenih dokaza i veštačenjem zaplenjene dokumentacije i računa, došlo se do saznanja da je među osumnjičenima i Dejan Spahić, sin sudije Apelacionog prekršajnog suda Slavice Spahić.

POVRATNIK

Da sve bude još čudnije, ispostavilo se da mu je ukinut pritvor i da se on ekspresno našao na slobodi.

- Istraga je u toku i bitno je saslušati sve svedoke i pribaviti materijalne dokaze. Nije uobičajeno da se neko od osumnjičenih pusti da se brani sa slobode dok ne budu završene te radnje zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ali i ometanja istrage - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Spahić je osumnjičen da je deo grupe koja je izrađivala lažne sajtove postojećih firmi, ali i falsifikovala dokumentaciju uz koju su članovi grupe podizali veće sume novca sa računa oštećenih. Ono što celu situaciju čini još čudnijom jeste činjenica da je Dejan Spahić već osuđivan 2018. godine za isto krivično delo, falsifikovanje dokumenata i prevare.

Da je u pitanju čovek koga neko štiti, govori i podatak da je prvostepenu presudu Apelacioni sud preinačio u blažu kaznu koja se služi sa nanogicom. Postoji sumnja da je neko intervenisao za njega, verovatno majka.

Dejan Spahić već je osuđivan 2018, a kaznu je služio sa nanogicom

- U pitanju je povratnik, tako da postoji i mogućnost ponavljanja krivičnog dela. To je još jedan element za određivanje pritvora. On je već osuđivan za to delo i tada je dobio kaznu kućnog pritvora, koju je odslužio sa nanogicom za elektronski nadzor. To jeste ograničavanje slobode, ali je opet blaža kazna od klasičnog zatvora, a uz to mu omogućava pristup računarima, telefonima i drugim sredstvima koje je on upravo koristio za izvršenje tog krivičnog dela - navodi sagovornik Srpskog telegrafa.

Prema nekim izvorima, na ovakav odnos pravosuđa prema osumnjičenom uticao je položaj njegove majke Slavice Spahić, koja je sudija Apelacionog prekršajnog suda. Novinari Srpskog telegrafa pokušali su da stupe sa njom u kontakt kako bi se čula i druga strana, ali to nije bilo moguće.

SUDIJA BEZ KOMENTARA

- Sudija nema pred sobom predmet i ne može ništa da komentariše - poručila je novinaru Srpskog telegrafu Slavica Spahić u Apelacionom prekršajnom sudu, a kasnije nije želela ni da kontaktira sa novinarima, uprkos objašnjenju zašto je zovemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading