(FOTO) Usred noći bagerom srušili jednu od najstarijih berbernica u Novom Pazaru!

Autor: K. JOVANOVIĆ

Hronika

23.02.2020

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najstarijih berberbnica u Novom Pazaru u Prvomajskoj ulici srušena je u noci između subote i nedelje. Kako kaže njen vlasnik Ramiz Dugopoljac, berberbnica je srušena bagerom po nalogu, kako je objasnio Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi Muamer Zukorlić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Srušena najstarija berbernica

Kako objašnjava za Srpski telegraf njega je pozvala policija i obavestila o tome da mu je srušena radnja. Kada je došao na lice mesta imao je šta i da vidi. 

- Od svoje 15. godine ovde radim, najpre sa ocem, a sada od ovog posla prehranjujem šestočlanu porodicu. Neću im ovo dozvoliti, telima ću braniti svoju radnju - rekao je Dugopoljac.

On je objasnio da su mu čelnici IZ u Srbiji pretili i da su ga pritiskali da se iseli iz lokala koji je u vlasništvu njegove porodice 50 godina.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

- Ja sam ove probleme i pritiske prijavio policiji, to je i na sudu, ali još uvek čekam odluku. I oni (IZuS) znaju da ne mogu da dobiju na sudu pa su ovo uradili - kaže Dugopoljac.

Rušenje berbernice pogodilo je građane Novog Pazara koji su se tokom celog dana okupljali da bi pružili podršku Dugopoljcu. 

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Prema nezvaničnim informacijama bager koji je srušio berbernicu nalazi se u dvorištu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji a vozač se krije u prostorijama Mešihata odakle se niko u toku dana nije obratio.

Porušeni lokal kupio je otac Ramiz Dugopoljca 1970.godine i od tada se vodi na ovu porodicu koja redovno izmiruje obaveze i plaća porez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nema tu velike stete

24.02.2020 08:20

kad se ovako sto desi u srbiji onda to sigurno nije na nacionalnoj osnovi i bolje zataskat, ali da se desilo negdje drugo i to srbima- pola srba bi letjelo do putina a pola do pape da se zale i kukaju kako su svi (srbi) ugrozeni