Ime ubice stoji u svesci dužnika? Otkriven motiv strahotnog ubistva penzionera iz Zaječara

Autor: Kurir, Republika

Hronika

21.02.2020

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je tokom istrage svirepog ubistva deviznog penzionera Slobodana Zdravkovića (76) iz Zaječara, koje još uvek nije rasvetljeno, otkrila da je ubijeni pozajmljivao novac raznim ljudima, a proverava se da li im je pare davao na kamatu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema rečima Kurirovog izvora, u kući Zdravkovića nađena je sveska, u kojoj je on zapisivao imena osoba kojima je pozajmio novac, kao i koliko je kome dao.

- Sveska je skrenula istragu u pravcu zapisanih imena. Policija je operativnim radom došla do brojnih saznanja koja ih približavaju počiniocu. Zdravković je živeo relativno usamljeničkim životom, a u svoj dom je primao samo određene ljude. Njegova kapija je uvek bila zaključana, tako da je počinilac kobne noći morao da je preskoči - objašnjava izvor i dodaje da je gotovo izvesno da je ubica dobro znao kretanje žrtve, kao i to da ima veću količinu novca.

- Zasad se ne zna da li je neka suma novca ukradena iz kuće i koliko - dodao je izvor.

Podsetimo, telo Slobodana Zdravkovića je u ponedeljak ujutru pronašla gerontodomaćica u njegovoj kući u Pop Lukinoj ulici u Zaječaru. Bio je sav u modricama i podlivima, vezanih ruku i sa selotejpom preko usta.

- Ubijen je udarcima metalnim predmetom po celom telu, što ukazuje na to da je verovatno mučen kako bi priznao gde krije novac. Gotovo je sigurno da se radi o jednom počiniocu, a da je motiv ubistva koristoljublje. Zdravković je bio devizni penzioner, a radio je u Nemačkoj u fabrici "Mercedes" - kaže sagovornik i dodaje da Zdravković ima nekoliko kuća.

- Zdravković se ženio dva puta. Iz prvog braka ima troje dece, iz drugog jednog sina, koji radi u inostranstvu - ispričale su ranije komšije.

Porodica žrtve zasad ne želi da komentariše zločin.

Zaječarci kažu da ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Niko nije primetio ništa sumnjivo kod njega. On je često davao oglase preko lokalnih medija kako bi na taj način pronašao svoju srodnu dušu, tako da smo mi kod Slobodana viđali samo žene koje bi se javljale na te oglase - kažu komšije.

Kako kažu komšije, Zdravković iza sebe ima dva braka, iz kojih je dobio četvoro dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading