Pokrenuta istraga protiv Nikole Filipčeva (24)! Evo kako je pokušao da sakrije krvavi zločin počinjen nad rođenom majkom

Autor: S. S.

Hronika

22.02.2020

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši javni tužilac pokrenuo je istragu protiv Nikole Filipčeva (24) iz Bačkog Gradišta zbog sumnje da je ubio majku Dušicu.

RepublikaFoto: facebook.com/Nikola F.
Nikola Filipčev

Filipčev se tereti da je prošle godine pesnicama tukao majku do smrti, a potom je zakopao u dvorištu!

- Osnovana sumnja proizašla je na osnovu operativnog rada Policijske uprave Novi Sad, odnosno Policijske stanice Bečej, te obavljene ekshumacije leša pokojne D. F. i preliminarnih rezultata obavljene obdukcije. Ekshumacija je obavljena 19. februara u prisustvu dežurnog zamenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika - saopštio je viši javni tužilac u Zrenjaninu Zoran Đuran.

Na osnovu dosad utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičenog, proizilazi da je N. F. neutvrđenog dana u maju prošle godine u porodičnoj kući u Bačkom Gradištu, prilikom svađe sa majkom, nasrnuo na nju. Zadao joj je više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je nesrećna žena preminula. U nameri da prikrije ubistvo, on je telo zakopao u dvorištu kuće. Komšijama i prijateljima rekao je da mu je majka, koja je bila psihički bolesnik, preminula u bolnici u Novom Sadu, a da on nije imao novca za sahranu, te da je njeno telo preuzela rodbina iz Kule i da je Dušica tamo sahranjena. Čak je nosio jedno vreme i crni flor kao znak žalosti!

Slučaj je otkriven nedavno, kada je Nikolin otac, koji ih je napustio 2017. godine i otišao da radi u Nemačku, počeo da se među rodbinom i prijateljima raspituje gde mu je sahranjena žena jer je hteo da uzme umrlicu kao dokaz da je preminula kako bi mogao ponovo da se oženi. Njemu je u nadležnim institucijama rečeno da se ona i dalje vodi kao živa. Klupko je počelo da se odmotava i Nikola je ubrzo uhvaćen u laži i uhapšen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading