Lažni milioni leteli po ulici! Srbi hteli da uvale falsifikovan novac prodavcu, ali nisu se nadali da je i ON težak prevarant

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Italijan je toliko bio dobar u prodaji lažnih bitkoina da je često spavao po luksuznim hotelima, vozio najskuplje sportske automobile, među kojima je i porše panamera, a ruku mu je uvek krasio neki novi roleks.

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
Foto: Ilustracija

Policija je zaplenila sve što je kupio novcem stečenim u prevarama.

Slomili mu nos

Prvu malverzaciju Italijan je počinio u junu 2018. godine, kada je prevarant hteo jednom Srbinu (33) i Kubancu (35) da podmetne lažne kriptovalute u zamenu za dva miliona i 250.000 evra. Međutim, i oni su za njega spremili iznenađenje u vidu falsifikovanih novčanica.

- Kada je mladić osetio da postoji nešto čudno u razmeni, odbio je da nastavi prodaju. To je razbesnelo njegove klijente i oni su zapucali iz vakuum bazuke, nakon čega su počeli da tuku momka, koji je završio sa slomljenim nosem. U tom haosu su se lažne novčanice od 500 evra razletele svuda po ulici - priča izvor iz istrage.

Žrtve pecao na društvenim mrežama

Italijan je poslove sklapao preko oglasa na društvenim mrežama u kojima je navodio da prodaje bitkoine po povoljnim cenama. Prvo se sastajao sa žrtvom, gde bi joj na laptopu prikazao transakciju kako bi zadobio njeno poverenje. Nakon toga bi dogovorena suma bila navodno dostavljena, a reč je uvek bila o lažnim bitkoinima.

Tvrdio da je on žrtva

Italijan je tada policiju ubedio da je on žrtva i da je stvarno hteo da im proda bitkoine, pa je ubrzo pušten na slobodu. Međutim, nekoliko nedelja nakon tog incidenta, takođe u Milanu, sastao sa drugim Srbima, Kristijanom J. (30) i Petrom L. (47), koje je takođe hteo da prevari, ali Srbi su i ovog puta nadmudrili prevaranta. Naime, u aktovki su spremili manji deo sa pravim novčanicama, dok je veći bio lažan.

- Sastali su se u baru, gde im je Italijan dao devet pravih bitkoina u zamenu za 50.000 evra, zatim su otišli u hotel da nastave sa razmenom, gde je trebalo da od Srba dobije milion i 250.000 evra. Međutim, Italijan je i ovog puta osetio da nešto nije u redu, pozvao je policiju kako bi prijavio Srbe, ali kada se vratio u sobu, njih nije bilo, kao ni kofera sa 50.000 evra - priča izvor.

Ubrzo nakon bekstva Srbi su uhapšeni, a Italijan opet ispao žrtva, pa je nastavio sa prevarama sve do marta 2019. godine. Međutim, italijanski istražitelji dve godine su istraživali njegove malverzacije, a nakon toga ga i uhapsili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading