Nešto tu smrdi! Moja Maja je nevina! Muž optužene za masakr u Jabukovcu progovorio po prvi put

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

20.02.2020

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica Bađikić, muž Maje Bađikić, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo u četvorostrukom ubistvu, kaže da njegova žena nije kriva, kao i da sumnja u rezultate DNK.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Instagram
Žrtve masakra u Jabukovcu

Maja je nevina, sve ovo je namešteno. Zbog čega joj se namešta i ko to radi, ne znam, ali vidim da nešto smrdi.

Ovo za Kurir kaže Novica Bađikić (35), suprug Maje Bađikić (26), koju je Više javno tužilaštvo u Negotinu u prošli petak optužilo da je zajedno sa svojim ljubavnikom Davorom Pernićem (35) ubila domaćina Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), na njihovom salašu kod Jabukovca.

Suprug optužene Maje, koja je tokom istrage priznala da mu je bila neverna, prvi put je progovorio za medije, tvrdeći da Maja nije kriva.

- Nisam se dosad oglašavao zato što sam čekao da državni organi urade svoj posao i imao nadu da će se slučaj rasvetliti i da će pravda izaći na videlo. Da li treba neko nevin da ispašta ako je neko drugi rešio da se na kvarno bogati? Nekome je u interesu da se ne dođe do istine, a ko Maju uvlači u sve ovo - ne znam - kaže Novica.

HRONOLOGIJA

7. avgusta 2019. na zabačenom salašu nađena četiri tela
8 dana kasnije uhapšen je Davir Pernić
Mesec dana kasnije uhapšena je i Maja Bađikić
Maja je u pritvoru provela tri meseca, pa je puštena da se brani sa slobode
DNK trag na opušku je ključni dokaz protiv Maje

Međutim, on nije objasnio ko želi da se obogati na kvarno i kome je u interesu da se istina ne sazna. iako je tužilaštvo rasvetlilo zločin koji je u leto 2019. potresao Srbiju, suprug optužene kaže da „njemu tu nešto smrdi".

- Na tužilaštvu je da ovaj slučaj razreši. Svi koji prate slučaj vide da nešto smrdi, ja mislim da sve smrdi, a nikad neću ni saznati o čemu se tačno radi ukoliko ne bude pravde - dodaje naš sagovornik, koji sa Majom ima i dete. Novica Bađikić kaže da ne veruje ni u pouzdanost DNK analize opušaka, koji su nađeni na mestu zločina, i na kojima se, kako su veštačenja utvrdila, nalazi biološki trag njegove žene.

- Od dva pronađena opuška, na jednom su Majini DNK tragovi, a drugi se navodno još ispituju. Nisam policajac, niti stručnjak, ne znam kako se rade istrage, pa tako ne znam ni da li je moguće izolovati profil na polutrulom pikavcu - pita se Novica, pokušavajući da ukaže na to da su pikavci podmetnuti naknadno, iako su forenzičari odmah posle pronalaska tela izuzeli sporne opuške sa mesta zlčina.

Pucala u dve osobe

Prema navodima optužnice, Maja Bađikić je navodno pucala u dve osobe, odnosno na teret joj se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora. Ista kazna preti i njenom ljubavniku Davoru Perniću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading