Crnogorski kriminalac nepoželjan u Hanoveru: Ranjenog "škaljarca" proteruju iz Nemačke

Autor: Jovana KORICA

Hronika

21.02.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka će proterati crnogorskog kriminalca Igora Krstovića (35), koji se već deset dana leči u bolnici u Hanoveru nakon ranjavanja u Zeti.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Prema pisanju tamošnjih medija, proterivanje crnogorskog državljanina neophodno je jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Biće deportovan

Ovakva odluka doneta je na zahtev grada Hanovera, a Krstoviću je već uručena naredba da je dužan odmah da napustiti njihovu teritoriju.

- Navodnom šefu klana nalog za proterivanje iz grada ostavljen je kraj kreveta i na njega se mora odazvati. Međutim, Igor je pre dva dana operisan, pa nije jasno na koji način će odgovoriti na nalog. Međutim, nadležne strukture vlasti su izričite i poručuju da će biti deportovan ako dobrovoljno ne ispuni zahtev - prenosi nemački portal NDR, uz napomenu da postoji mogućnost da će na ovu odluku biti uložena žalba.

Nemačka javnost protestovala je nakon što je objavljeno da ranjenog škaljarca danonoćno čuva veliki broj policajaca, a sve to o trošku poreskih obveznika. Reagovali su čak i pojedini političari koji su tražili da Krstović snosi troškove.

Nemačka je izričita i poručuje da će biti deportovan ako dobrovoljno ne ispuni zahtev

 

Pomešali ga

Oglasila se i supruga Igora Krstovića Suzana, koja tvrdi da se radi o zabludi i pometnji i da njen suprug nema veze sa mafijom u Crnoj Gori.

- Nema čak ni krivičnu prijavu, ali se našao u pucnjavi i to je stvorilo zabunu. Njegov imenjak, koji je povezan sa mafijaškim krugovima, 15 godina je stariji od Suzaninog supruga Igora - rekao je njen advokat Harald Lemke Kuh i dodao da je Igor dobro situirani biznismen, koji se nalazi na čelu više firmi.

Uhapšen ubica Roganovića

U Specijalnom državnom tužilaštvu saslušan je M. Đ. iz Herceg Novog zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Šćepana Roganovića (36). Istražitelji sumnjaju da je likvidaciju Roganovića organizovala grupa iz Herceg Novog bliska "škaljarskom klanu", a uhapšeni je navodno pomagao ubici nakon zločina. Pet hitaca ispaljeno je u Roganovića, a navodno je pronađeno i oružje iz kojeg je navodno Roganović ubijen.

O ovom slučaju oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorijus, navodeći da je policija u pripravnosti, pre svega, da bi zaštitila treća lica.

- Za tim muškarcem nije bilo međunarodne poternice, ali je bio poznat federalnoj upravi kriminalističke policije. Nismo ga mi doveli ovamo, nismo mu postavili crveni tepih. Sada je ovde i lekari moraju da ga leče - rekao je on za Zidojče cajtung i konstatovao kako bi svi želeli da znaju "ko je taj Igor K."

ČINJENICE

Ko je Igor Krstović

  • član "škaljarskog klana"
  • poslednji put uhapšen 2017.
  • nije dovođen u vezu sa trgovinom droge, po čemu je prepoznatljiv klan, već sa zelenašenjem
  • bio je u dobrim odnosima sa Minjom Šakovićem, članom zagoričke grupe, najbližim saradnikom Stevana Stamatovića
  • ranjen 28. januara u blizini kuće, napadači u njegov automobil ispalili 27 hitaca
  • u bolnicu u Hanover stigao 7. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading