Kriminal briše sve granice: Srpkinja i Hrvat harali po Sloveniji!

Autor: Blic, Republika

Hronika

16.02.2020

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinja (33) uhapšena je u Sloveniji sa 22-godišnjim Hrvatom zbog sumnje da su počinili najmanje četiri pljačke u toj zemlji na području Kopra. Hrvatska policija potvrdila je da je reč o dobro poznatim provalnicima koji su harali i tom državom.

Foto: Ilustracija

Ukupno 13 provala izvršeno je u stambenim zgradama Kopra u proteklom periodu, a policija Slovenije sumnja da je barem četiri od njih izvršio uhapšeni dvojac koji je uhapšen prošlog četvrtka zahvaljujući radu Sektora kriminalističke policije.

- Za sada sumnjamo da su osumnjičeni provalili u stambenu zgradu u Svetom Antonu, ali su ih stanari oterali odande. Tada se jedan od oštećenih komšija setio i prijavio da je video automobil "reno megan" - saopštila je PU Kopar, a kasnije će se ispostavili da je taj automobil bio ključan u hvatanju lopova.

Sledeću provalu osumnjičeni su izvršili 31. januara 2020. u Ankarnu, gde su ukrali novac, nešto nakita i ključeve od automobila i kuće. Slovenačkim državljanima je naneta šteta u vrednosti oko 1.000 evra. Istog dana su, kako se sumnja, provalili u kuću na području Kopra, gda su ukrali nakit vredan oko 1.500 evra.

Pljačkali i po Hrvatskoj

U razgovoru sa kolegama iz Hrvatske, slovenački policajci utvrdili su da se radi o dobro poznatim provalnicima, koji su bili aktivni i na teritoriji te zemlje. Istraga se nastavlja, a tamošnja policija pozvala je građane da se jave ukoliko su se našli na meti ova dva provalnika.

Sledeću krađu izvršili su 6. februara na području Kolonbana, gde su ušli u jednu otključanu stambenu zgradu i iz stana ukralu zlato i novac u vrednosti od 2.000 evra, piše 24ur.

Nakon poslednje akcije dvojca, policajci su primetili putnički "reno megan" crne boje, koji je odgovarao opisu vozila koji je dala prva žrtva. Zaustavili su vozilu a u njemu su zatečeni uhapšeni Hrvat i Srpkinja.

Utvrđeno je zatim da su odseli u iznajmljenoj sobi u Postojni, pa su policajci izvršili pretres prostorija i auta koji koriste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading