Saša Cvetanović iz suda poručio vođi "zemunskog klana": "Luka, čestitam što si mi ubio brata"

Autor:

Hronika

05.10.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Cvetanović zvani Pitbul, optuženi za ubistvo Nikole Bojovića (39), uputio je juče na suđenju njegovom bratu Luki Bojoviću neobičnu čestitku. "Čestitam ti što si mi ubio brata", rekao je Cvetanović, a potom zatražio izuzeće postupajućeg tužioca Milenka Mandića.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nikola Bojović

Tužilac

- Mandić je obmanuo mog brata rekavši mu da sam ja priznao ubistvo Nikole Bojovića u zamenu za kaznu od deset godina zatvora. Moj brat je odbio da svedoči, zbog čega ste se vi naljutili na njega - rekao je Cvetanović sudiji Vladimiru Duruzu.

- Nisam se naljutio na vašeg pokojnog brata, on je iskoristio svoje pravo da ne svedoči - odgovorio je sudija.

Jugoslav Cvetanović poslednja žrtva u nizu likvidacija vezanih za sukob Bojović-Šaranović

Izuzeće zamenika Specijalnog tužioca Mandića zatražio je i okrivljeni Miloš Delibašić, koji ga je optužio za zloupotrebu funkcije.

- Vojnović je u iskazu priznao kako je štanglirao nekog čoveka, kako je otimao dilere droge, kako je i sam prodavao drogu, a ta dela nisu obuhvaćena njegovim sporazumom sa tužilaštvom, a tužilac se pravi lud i ne pokreće postupak protiv njega iako bi to trebalo da uradi. Njih dvojica su se srela 15 puta nasamo i ko zna šta su se dogovarala - rekao je Delibašić.

Suđenje je prekinuto i odloženo dok ne bude odlučeno o izuzeću zamenika specijalnog tužioca.

Ovo je prvi glavni pretres posle ubistva Jugoslava Cvetanovića (34), rođenog brata optuženog Saše Cvetanovića. Jugoslav je likvidiran 27. septembra u Vranju. On je poslednja žrtva u nizu likvidacija ljudi vezanih za sukob Bojović-Šaranović. Tokom suđenja u Specijalnom sudu njegov brat Saša je tražio da Jugoslava što pre ispitaju - upravo iz straha da će biti ubijen.

- Ovde ubijaju svedoke, optužene, advokate. Plašim se za bezbednost porodice - rekao je Cvetanović.

Zaštita

Ubijeni Jugoslav imao je jedno vreme i policijsku zaštitu, čak je i na svedočenje u Specijalni sud došao u pratnji dva policajca. Kasnije je Jugoslav izjavio da mu je policijska zaštita povučena i dodao da mu i ne treba. Nedugo zatim je ubijen.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading