Tuga: Sutra se sahranjuje "dobri div", vozač GSP-a koji je tragično nastradao u Zemunu

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

14.02.2020

00:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle strašne saobraćajne nezgode u Zemunu, u kojoj je u sredu nastradao vozač GSP "Beograd" Bojan Perać (31), vinovnik nesreće Adam R. (22) u četvrtak nije hteo da govori o udesu, navodeći da je u lošem psihičkom stanju. Zbog toga se na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, pa je zatraženo da mu se odredi pritvor.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Bojan Perać

U međuvremenu, prijatelji i kolege nastradalog šofera opraštaju se od njega potresnim statusima na društvenim mrežama, kao i izjavama saučešća njegovim najbližim u porodičnom domu Peraća, koji se nalazi samo 50 metara od mesta pogibije.

Protiv Adama R. policija je podnela krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Tvrdi se da je vozeći "pežo" bez vozačke dozvole izazvao sudar na uglu ulica Cara Dušana i Tršćanske u kojem je poginuo Bojan Perać, a povređene su još dve osobe.

Prema prvim informacijama, Adam R. je prošao kroz crveno svetlo i udario u gradski autobus na liniji 45 kojim je upravljao vozač Radomir Ž.(52). Toliko se jako zakucao da je odbacio autobus, koji je zatim udario u drugi autobus na liniji 15, za čijim volanom je bio nastradali Perać.

Tom prilikom, povređen je Radomir Ž., ali i putnica Marina K. (53). Lakše povrede zadobio je i osumnjičeni, ali ga je posle ukazane pomoći policija privela. Kako se saznalo, utvrđeno je da je bio pod dejstvom narkotika. Test je pokazao da je pozitivan na kanabis, a u slupanom "pežou" policija je pronašla i kesicu marihuane.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Mesto nesreće

Bojan Perać nastradao je pet minuta pošto je izašao iz pogona GSP "Zemun", u četiri sata ujutru. Teška nesreća dogodila se 50 metara od kuće u kojoj je živeo sa majkom Marom i bratom Borisom. Bojanove komšije koje su ovuda prolazile gledale su stravičan prizor uništenog autobusa i smrskano telo momka koga su znale iz kraja.

- Rekli su mi o tebi da si dobroćudni div kad smo se upoznali. U razgovoru i pogledu osetio sam tvoju dobrotu. Ljudino, drago mi je što sam te poznavao - napisao je kolega Nenad Nešić, na "Fejsbuku".

Uvek bio nasmejan

Kolege nastradalog i dalje ne veruju da više nema njihovog Bokija, koga su zvali Teretana.

- Nikad loše raspoložen, uvek nasmejan, sa osmehom koji imaju samo dobri ljudi. Neka ti je laka zemlja i neka te anđeli čuvaju - napisao je Sead Jašarević.

Sutra sahrana u Batajnici

Sahrana tragično nastradalog Bojana Peraća održaće se sutra na groblju u Batajnici. Opelo počinje u 12.30, dok je sahrana planirana za 13 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading