Potvrđena nova optužnica protiv Jotke

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

12.02.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke (64) kojom se tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac u junu 2018. godine.

RepublikaFoto: printskrin/b92
Zoran Jotić Jotka

 Pored Jotića optužnicom je obuhvaćeno još sedam okrivljenih za koje se sumnja da su bili pripadnici njegove grupe.

Jotić je 2018. godine izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen presudom Specijalnog suda u Beogradu kao šef kriminalne grupe koja je rektirala privatnike u Rasinskom okrugu kao i jer je podmitio sudiju Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj presudi.

U pritvoru i zatvoru je bio od akcije "sablja" marta 2003. godine. Detalji nove optužnice nisu saopšteni jer ona još nije pravosnažna. Optužnicu je potvrdilo rešenjem krivično vanpretresno veće suda, na koje okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Ranije je saopšteno da se Jotićeva grupa tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ubistvo, iznude i pranje novca. U ovom postuipku istraga je sprovedena protiv Igora Gajića, Saše Zoraje, Ive Petrović, Vuka Petrović i Stefana Radulca, Nenada Jovanovića zvani Mali Bidža i Jotićeve supruge Marije.

Ovaj slučaj, koji koji je vodilo kruševčko tužilaštvo letos je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Inače ubijeni Dejan Stanković Ždroginac bio je osumnjičen za ubistvo Gorgije Gorga Darmanovića (58) 6. maja 2018. godine na Novom Beogradu.

Za Darmanovića mediji pišu da je bio agent Južnoafričke tajne službe ŠA koji je, pored ostalog, 2017. razotkrio informacije o korupciji bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume. Optuženi za pomaganje u njegovom ubistvu su dvojica Kruševljana Sreten Matejić i Saša Ðurđanović, kojima je u toku suđenje pred Višim sudom u Beogradu.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading