Babić prvi put na suđenju posle saobraćajke: Evo šta je rekao o nesreći u Doljevcu!

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

12.02.2020

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji direktor Koridora, Zoran Babić se danas prvi put pojavio na suđenju u Nišu nakon saobraćajne nesreće od 31. januara prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Babić

Tada je njegov vozač, Dejan Stanojević, na naplatnoj rampi Doljevac službenim automobilom izazvao udes u kom je stradala Stanika Gligorijević (52). U nesreći je još pet osoba povređeno, a među njima i direktor Koridora Zoran Babić. On se, kako kaže, još leči.

- Spavao sam u trenutku nesreće, ne znam šta se desilo. Ne krivim vozača i ne pridružujem se krivičnom gonjenju - rekao je Babić.

Stanojević se na prvom ročištu, održanom 22. novembra, izjasnio da delimično priznaje odgovornost jer je brzo vozio, ali i da je udes i posledica poledice, klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti usled magle.

RepublikaFoto: ST/D. I.
Nesreća u kojoj je jedna žena nastradala

Do nesreće je došlo, kako se navodi u optužnici, kada je Stanojević, upravljajući "škodom superb" pri brzini od 93 kilometra na čas udario u "opel astru" koja je bila zaustavljena zbog plaćanja putarine, usled čega se ona odbila i udarili u zadnji deo "folksvagen pasata" koji je napuštao rampu.

Tužilaštvo je zatražilo da se Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

12.02.2020 10:30

Prvi put posle godinu dana,sramota.