Gavrić otkriva ko stoji iza Arkanove likvidacije!

Autor:

Hronika

11.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izručenje Dobrosava Gavrića (43), osuđenog na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana (47), izazvalo je pažnju i u evropskim medijima. Ovom temom se bave i nemački mediji, koji navode mogućnost da Gavrić konačno razotkrije misteriju dugu dve decenije, ko je naručio Arkanovo ubistvo!

Arkan i Gavrić

- Zbog zločina njegovih "Tigrova" nad civilnim stanovništvom u Bosni i Hrvatskoj on je 1997. godine stavljen na poternicu Haškog tribunala. Pozadina njegovog ubistva još je obavijena velom tame, a najčešća teza je da je Slobodan Milošević strahovao od Arkana kao mogućeg svedoka optužbe u Tribunalu i da je zbog toga dao nalog da se ubije. Mnogo toga ukazuje da su tajne službe umešale prste u ovo spektakularno ubistvo - navodi se u tekstu Štutgarter cajtunga.

Ovaj list naglašava da je jedno sigurno, da je Arkan tokom svih 47 godina života imao brojne neprijatelje. Nemci podsećaju da je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina pljačkama banaka i zlatara, kao i spektakularnim bekstvima iz zatvora, izazvao pažnju u brojnim zapadnoevropskim zemljama.

- Istovremeno ovaj kriminalac je na zapadu izvršavao likvidacije disedenata u dijaspori za jugoslovensku obaveštajnu službu. Njegovi kontakti u tajnim službama ubrzali su devedesetih godina uspon do zloglasnog šefa paravojske u jugoslovenskim ratovima - navodi Štutgarter cajtung.

Čeka se potpis

Neposredno pre nego što je pred beogradskim sudom oktobra 2006. osuđen na 35 godina zatvora, Gavrić je uspeo da pobegne preko Italije i Ekvadora do Južne Afrike. Tamo je 2011. godine nakon jedne pucnjave u mafijaškim krugovima slučajno otkriven na osnovu otisaka prstiju. Zahtevom za dobijanje političkog azila pokušao je od tada da spreči svoje izručenje Srbiji. Napokon su sve njegove molbe i žalbe odbijene, a njega od povratka u Srbiju deli samo još potpis ministra pravde Južne Afrike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading