Švercovao prašak za veš, carinicima je odmah bio sumnjiv: Kada su otvorili džak frapiralo ih je šta se nalazilo unutra

Autor:

Hronika

10.02.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su 8. februara 2020. godine na prelazu Gradina zaplenili preko osam i po kilograma srebra, sakrivenog u originalnim vrećama praška za veš. Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen autobus turskog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

RepublikaFoto: www.upravacarina.rs
Nakit u prašku

Svi prisutni putnici su rekli da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga. To je rekao i 42-godišnji Somborac turskog porekla, u čijim koferima su zaista pronađene samo lične stvari.

Međutim, pošto je sa sobom nosio i nekoliko vreća sa praškom za veš, carinik je zatražio od putnika da otvori jednu od njih, očigledno posumnjavši da se u njima nalazi još nešto osim deterdženta.

Putnik je negodovao, ali je ipak otvorio jednu od vreća, kada se ispostavilo da je sumnja carinika bila opravdana, jer je u njoj ispod praška za veš pronađeno i pet kesa srebrnog nakita.

I u preostale tri vreće praška, koje su takođe delovale potpuno uobičajeno, pronađene su kese sa sakrivenim srebrom.

Nakon završene kontrole ispostavilo se da se u 13 kesa nalazi 8.507 grama različitog srebrnog nakita. Putnika su zajedno sa zaplenjenim nakitom u dalju nadležnost preuzeli tužilaštvo i policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading