(FOTO) Izručenje Vukotića sprovedeno u najstrožoj tajnosti: Škaljarci planirali da oslobode vođu?!

Autor:

Hronika

10.02.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Jovan Vukotić (39), koga je policija označila kao vođu zloglasnog "škaljarskog klana", izručen je Crnoj Gori, koja ga potražuje zbog pokušaja ubistva. Kako prenosi portal Objektiv.rs, cela akcija je izvedena u najstrožoj tajnosti.

RepublikaFoto: Objektiv.rs
Jovan Vukotić spreman za transport

- Sve je ličilo više na vojnu nego na policijsku akciju. Sve je izvedeno u najstrožoj tajnosti, a čak ni sami učesnici prebacivanja Vukotića do poslednjeg trenutka nisu znali ni koga prebacuju. Postojalo je nekoliko mogućih ruta, od kojih je jedna izabrana u poslednjem trenutku. Sve to je urađeno da bi se izbegla mogućnost napada na zatvorenika i transport, bilo njegovih neprijatelja, bilo prijatelja koji bi možda želeli da ga oslobode - kaže za Srpski telegraf izvor iz policije.

HAPŠENJE U HOTELU

Inače, samo nekoliko sati pre izručenja Vukotića Crnoj Gori u beogradskom hotelu "Kraun plaza" uhapšena su četvorica muškaraca za koje se sumnja da su bliski "škaljarskom klanu". Trojica njih su državljani Crne Gore, a jedan Bosne i Hercegovine.

Opsadno stanje u Spužu

U najvećem crnogorskom zatvoru Spuž već odavno je na snazi vanredno stanje. Donedavno je tu boravio jedan od vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan, koji je pušten da se brani sa slobode. Inače, taj zatvor je podeljen na kavački i škaljarski deo, a Jovica Vukotić je smešten u posebnu ćeliju, gde će biti pod stalnim nadzorom zbog opasnosti od napada.

- Uhapšeni su Nemanja Mišurović (35), Miljan Milić (27) i Bojan Ajković (35) iz Podgorice i Siniša Kačavenda (42) iz Banjaluke. Uhapšeni Crnogorci su bliski "zagoričkom klanu", koji je saveznik "škaljarskog klana" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Policija je u istoj akciji na krovu hotela pronašla odbačeni pištolj, za koji se pretpostavlja da pripada nekom od uhapšenih. Takođe su zaplenjena i dva automobila, jedan blindirani BMW i jedan audi.

Određen pritvor

Vukotić je povodom optužbi za pokušaj ubistv, preksinoć saslušan u Višem tužilaštvu u Podgorici, nakon čega mu je sud odredio pritvor. Na saslušanju je negirao da ima veze sa pokušajem dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016. godine.

OSVETA

Neobično je što su dvojica privedenih Ajković i Kačavenda u Beograd došli avionom, dok su Milić i Mišurović došli odvojeno, kolima. Jedan je vozio BMW, drugi audi.

- Dvojica su bila uredno prijavljena u hotelu, dok su dvojica boravili u sobama ilegalno. Istraga ide u nekoliko pravaca, jedan od njih je i da su oni, uz pomoć "škaljaraca" u Beogradu, hteli da oslobode Jovana Vukotića. Druga mogućnost je da su došli u Beograd da se osvete za ranjavanje svog prijatelja Igora Krstovića 28. januara u Podgorici. Na Krstovića, koga policija takođe dovodi u vezu sa "zagoričkim klanom", nepoznati napadač ispalio je oko 30 hitaca iz automatskog oružja. Sedam zrna je pogodilo Krstovića, ali je on čudom preživeo. Policija sumnja da iza ovog napada stoji rivalski "kavački klan" - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Sve je izvedeno u najstrožoj tajnosti, čak ni specijalci do poslednjeg trenutka nisu znali koga prebacuju

Inače, naredni dani pokazaće kako će se povratak Vukotića u Crnu Goru odraziti na sukob dva klana. Posle likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, u Atini 19. januara, glavnih ljudi "škaljarskog klana" u odsustvu Jovana Vukotića, novi zatvorenik Spuža postao je glavna meta "kavačkog klana", koji će sve učiniti da likvidiraju Vukotića i na taj način unište "škaljarski klan".

Dosije Vukotić

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovan Vukotić

uhapšen je u Turskoj 2018. zbog šverca 135 kilograma kokaina sa lažnom ličnom kartom na ime Georgi Andonov

u Srbiji služio kaznu 15 meseci zbog korišćenja lažnog pasoša

u Crnoj Gori osumnjičen da je pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu vođe suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera

učestvovao u pokušaju ubistva dvojice "kavčana" - Vojina Stupara i Miloša Radonjića 2016.

njegov otac Veselin ubijen je u aprilu prošle godine u Kotoru

Jovanov brat Igor godinama je u bekstvu, a i za njim je Crna Gora raspisala poternicu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading