HOROR KOD ODŽAKA: Mladić i žena nasmrt pretukli muškarca zbog 1.500 dinara!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.02.2020

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola P. (23) i Ljubica S. (45) iz Odžaka uhapšeni su zbog sumnje da su nasmrt pretukli Božidara Mitrovića (72) iz sela Deronje i ukrali mu 1.500 dinara i sat.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Kako "Blic" saznaje, osumnjičeni su poslednjeg dana januara, predveče, došli do Mitrovićeve kuće u Ulici kralja Aleksandra u selu Deronje nadomak Odžaka.

- Osumnjičena Ljubica S., koja je pre bila udata za jednog Mitrovićevog rođaka, verovatno je tipovala starijeg čoveka. Naime, znala je da mu finansijski pomaže brat Dragan, koji je živeo u Švajcarskoj. Dragan je preminuo u decembru, pa verujemo da je Ljubica posumljala da je Božidaru ostavio neki novac. O tome je ispričala Nikoli P. pa su zajedno došli do kuće u kojoj je Božidar živeo sam - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Ljubica S. je ostala ispred kuće, dok je njen saučesnik Nikola S., maskiran čarapom, pod okriljem mraka, ušao u dom Božidara Mitrovića.

- Počeo je da traži pare. Božidar je vikao da nema novca, ali je pljačkaš počeo da ga udara. Nije gledao gde. Udarao ga je po glavi, telu, da bi na kraju iz starčevog novčanika uzeo 1.500 dinara, koliko je u tom momentu imao kod sebe, kao i sat. Istrčao je iz kuće, i sa Ljubicom pobegao - dodaje naš izvor.

Pretučeni Božidar uspeo je da pozove Hitnu pomoć i policiju. Prevezen je u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć, ali su lekari smatrali da nije životno ugrožen pa je pušten na kućno lečenje.

- Vratio se u svoj dom, ali je bio u strahu da razbojnik ponovo ne upadne u njegov dom, pa je pozvao bratanca, Draganovog sina koji takođe živi u Deronji, da bude sa njim. Iako je imao brojne podlive po glavi i telu, uspevao je da izađe iz kuće, čak je šetao i razgovarao sa komšijama. Pričao im je šta je preživeo. Nije mogao da veruje da je napadnut u svojoj kući, zbog para, jer kako je i sam pričao, "novca nije imao, izdržavao ga je brat". Tvrdio je da ne poznaje mladića koji ga je pretukao. Nijednog momenta nije izneo sumnju ko bi mogao da bude razbojnik, a kamoli da je u sve to prste umešala bivša snajka, da ga je možda ona tipovala - priča naš izvor.

Međutim, tri dana nakon što je pljačkaš upao u njegov dom i pretukao ga, Božidar Mitrović je preminuo. Njegovo beživotno telo našao je upravo bratanac koji je obavestio policiju.

Finansijski mu pomagao brat

- Božidar je imao malu penziju, a finansijski mu je pomagao mlađi brat koji je naprasno preminuo pre dva meseca. Verovatno da su pljačkaši mislili da ima para, da mu je Dragan nešto ostavio. Ni dok je Dragan bio živ, Božidar nije imao mnogo novca. Samo za osnovne potrebe. Kad bi mu zatrebalo, uzimao je od suseda pa bi im Dragan vraćao. Božidar se nije ženio, bio je druželjubiv i većinu vremena provodio na pecanju - kažu meštani Deronje.

Upravo zbog svega što je starac preživeo prethodnih dana, urađena je obdukcija koja je pokazala da je Božidar Mitrović preminuo zbog povreda koje mu je naneo u to vreme, neidentifikovani pljačkaš, pa je i krivično delo iz razbojništva preinačeno u ubistvo.

Inspektori su ubrzo na osnovu tragova nađenih u kući ubijenog starca, utvrdili identitet muškarca koji mu je zadao smrtonosne povrede, a nakon toga i ko je bila njegova saučesnica. Oboje osumnjičenih su uhapšeni u četvrtak, istoga dana kada je njihova žrtva sahranjena na lokalnom groblju.

Po nalogu tužioca Višeg tužilaštva u Somboru, i Nikoli P. i Ljubici S., osumnjičenima za teško ubistvo, određeno je zadržavanje do 48 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading