Begunac iz Vranića odradio zločin u Atini: Ubio "škaljarce" da bi platio bekstvo!

Autor:

Hronika

05.02.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Petković (24), osumnjičenI za ubistvo u porti crkve u Vraniću 2016, uhapšen je pre nekoliko dana nakon dve godine bekstva u okolini Aranđelovca. Prilikom hapšenja otkriveni su šokantni dokazi koji ga povezuju sa ubistvom dvojice "škaljaraca" u Atini prošlog meseca.

RepublikaFoto: youtube/printscreen

Otac Petkovićeve prve žrtve Milan Joksić iz Vranića za Srpski telegraf kaže da je očigledno da je ovog ubicu štitio neko moćan!

Nož u srce

- Mog sina ne može niko i ništa da vrati, ali ja želim da pravda bude zadovoljena. Čoveka koji je optužen za ubistvo mog sina sudija je pustila na slobodu i on je tada pobegao! Ne znam kako se taj ubica našao na slobodi. Iza njega mora da stoji neko moćan. Sada čujem da je umešan i u ono ubistvo u Atini. Da je ostao u zatvoru i da je osuđen, možda bi i ti ljudi bili živi - kaže Joksić, čijeg je sina Sašu (40) Petković izbo nožem jer ga je upozorio da ne mokri u porti crkve!

2 godine Petković bio u bekstvu

Ceo sudski proces za ubistvo Joksića bio je pun kontroverzi. Petković i njegov saučesnik Ivan Asidu uhapšeni su dan posle zločina u porti crkve u Vraniću, kada je ubijen Saša, a teško ranjen Dragan Jovanović. Joksić je opomenuo pijane mladiće koji su mokrili, kada je jedan od njih potegao nož i zario ga Joksiću u srce, a Jovanovića teško povredio. Petković je u jednom trenutku pušten iz zatvora i određena mu je mera kućnog pritvora. Pojavio se na prvom sledećem pretresu 2018. godine, a onda nestao! Ono što je ostalo nejasno je odakle momku koji je tada imao 22 godine veze i kontakti, ali i novac za bekstvo.

Otac Saše Joksića: Sudija je optuženog za ubistvo mog sina pustila na slobodu i on je pobegao. Sada čujem da je ubio i ove u Atini

Lažni papiri

- Prilikom hapšenja Petkovića pronađeni su vrlo kvalitetni falsifikati bugarskih dokumenata, koji dosta i koštaju. Verovatno ga je neka ozbiljnija i jača kriminalna organizacija angažovala da za njih odradi poslove, pa i zločin u Atini, u zamenu za logističku i novčanu podršku - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/RUDAR7
Igor Dedović

Stevan Stamatović bio kolateralna šteta

Igor Dedović i Stevan Stamatović likvidirani su 20. januara u jednom restoranu u Atini. Igor Dedović je bio jedan od vođa "škaljarskog klana" iz Kotora. Dok su on i Stamatović večerali sa suprugama i decom, u restoran su upala četiri napadača i obojicu ih izrešetala. Sumnja se da iza ubistva stoji rivalski "kavački klan", kao i da je meta bio Dedović, a da je Stamatović bio kolateralna šteta.

- Ubice su pratile Dedovića. Stamatović se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali ubice nisu želele da propuste priliku da i njega likvidiraju pošto se takođe radi o visokorangiranom pripadniku "škaljaraca" - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Stevan Stamatović

Likvidirani zbog smrti kuma?

Istraga ubistva Dedovića i Stamatovića ide u dva smera i oba vode ka "kavačkom klanu". Prema jednoj verziji, Dedovićeva glava je ucenjena nakon što je u Beču ubijen jedan od glavnijih "kavčana" Vladimir Roganović. Osveta je najavljena već u čituljama. Prema drugoj verziji, meta na čelu Dedoviću je nacrtana kada je par dana pre zločina u Atini u Beogradu ubijen Marko Vuković, kum Radoja Zvicera, vođe "kavčana".

Naime, policija sumnja da je Petković bio učesnik masakra u Atini kada su izrešetani Igor Dedović i Stevan Stamatović, vođe "škaljarskog klana". On je navodno lociran u glavnom gradu Grčke upravo u vreme likvidacije Dedovića i Stamatovića. Dva dana kasnije, preko Bugarske, obreo se u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading