Igor Rus osuđen u Španiji: 21 godina zatvora zbog pokušaja ubistva!

Autor: Telegraf.rs

Hronika

03.02.2020

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije Norbert Feher (43), poznatiji kao Igor Vaclavić, odnosno Igor Srbin i Igor Rus, osuđen je na 21 godinu zatvora u Španiji zbog pokušaja ubistva dvojice farmera, zločina počinjenih 5. decembra 2017. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/LaComarcaTeVe
Norbert Feher aka Igor Rus

Igor Srbin proveo je u španskom pritvoru dve godine. Krajem januara ove godine prebačen je iz zatvora Zuera u Tekseiro, jer je pretio zvaničnicima, naveli su lokalni mediji.

Podsetimo, na poslednjem ročištu održanom 28. januara, Igor se sve vreme smeškao u sudnici i mahao novinarima.

RepublikaFoto: twitter.com/Alfonso_Egea
Norbert Feher aka Igor Rus

Dok je davao iskaz, do tančina je opisao kako se odigrao napad na farmere pre nešto više od dve godine. Priznao je da se krio u kući jedne od žrtava na selu, te da je u jednom trenutku primetio da neko prilazi imanju.

Smestili su ga odmah po uvođenju u sudnicu u poseban stakleni kavez koji je specijalno napravljen za potrebe ovog suđenja, jer vlasti veruju da će Feher učiniti sve kako bi pobegao. Izgradnja ovog kaveza koštala je 7.000 evra.

Zbog ubistva stočara i dva pripadnika civilne straže, Igoru Srbinu će se suditi na proleće u Španiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading