Detalji teške tragedije u Žagubici: Tošićevo obešeno telo pronašli u staji, meštani ostali bez dobrog čoveka

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

03.02.2020

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zbog dobroga sigurno to nije uradio. Žalosno. Celo selo je u šoku. Ostali smo bez dobrog čoveka. Ko ga nije pitao, tome nije pomogao. Uvek je bio nasmejan i veseo, niko nije mogao da očekuje da će to da uradi. Volela sam ga kao oca", navodi konobarica seoske kafanice Dijana Simić, govoreći o Dejanu Tošiću (55), iz Suvog Dola kod Žagubice, koji je, kako je policija potvrdila 1. februara izvršio samoubistvo.

RepublikaFoto: Photo by Eva Blue on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Pošto je na licu mesta pronađeno oproštajno pismo, ovaj slučaj preuzelo je Više javno tužilaštvo, ali se na njegov fiksni i mobilni telefon u nedelju niko nije javljao. Prema nezvaničnim informacijama, Tošić je u tom pismu naveo da se ubio zbog dugova i zelenaša. Navodno, njemu su zelenaši došli u subotu sa izvršiteljima i zaplenili mu kuću, zbog čega se istog dana odlučio na tragičan čin. Pošto je uviđajem utvrđeno da se radi o samoubistvu a ne o nasilnoj smrti, nije naložena obdukcija, pa je telo predato porodici, saopštili su iz Policijske uprave Požarevac.

- Odavno smo čuli da je Dejan u dugovima, ali on o tome nikome nije želeo da priča. To nije bio problem. Dala bih mu od moje sirotinje, jer je on zaslužio da mu se pomogne. Znam da bi mu svi pomogli - kaže konobarica Dijana.


Ona ga je videla u subotu pre podne, kada je svratio do njene kafane, ali iz njegovog ponašanja nije mogla da nasluti da će da se odluči na takav čin.

- "Ćao, Dijo", pozdravio me je. Pozvala sam ga da popije kafu, ali je on odbio i pitao gde je moj sin Mića, koga je mnogo voleo. Rekla sam mu da spava, a on je rekao da će da svrati kasnije. Oko dva sata su mi javili da se obesio. Nisam mogla da verujem - još uvek u šoku, priča konobarica.

Dejanova rođaka Gorica Jović kaže da je njegov leš pronašao Slobodan Lekić, njegov brat po ocu, koji radi u policijskoj stanici u Žagubici.

- Nisam mogla da gledam kada su ga iznosili iz staje u kojoj se obesio. Bio je mnogo dobar čovek. I deca su mu bila mnogo dobra. Ćerka Marina radi kao lekar, nedavno se porodila, a Mirjana završava Ekonomski fakultet. Ovo je kuća njegovog pokojnog oca Stanojla, a Dejan je živeo u kući u Žagubici - kaže Gorica.

Za Dejanom žale i fudbalski ljudi u Suvom Dolu i Žagubici.

- Mnogo godina je bio u fudbalu, pune dve decenije. Najpre kao igrač, a posle je vodio FK Polet Suvi Do. Bio je u upravi kluba, pomagao nam je kao sponzor, nalazio je igrače. Sredio je svlačionicu, zaslužan je što smo dobili najbolji objekat na prostoru Homolja, jer je kompletno sređen. Bio je "desna ruka", motor našeg kluba, koji je njegovim odlaskom mnogo izgubio - veli Danijel Đorđević, član uprave FK Polet Suvi Do, i dodaje da niko ne može da uđe ni u čiju glavu da bi znao zbog čega je to uradio i kakav je teret nosio na duši.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading