Ušao je u menjačnicu da razmeni novac, predao svežanj para, a unutra...

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

01.02.2020

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oštećene menjačnice "Alvado“ i "Studio Externi“ sud je radi ostvarivanja imovinsko pravnih zahteva uputio na parnicu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od pet miliona dinara Dragana Ðokovića, jer je zajedno s drugim pripadnicima organizovane kriminalne grupe oštetio nekoliko beogradskih menjačnica.

Kako se navodi, oni su prilikom kupovine evra u svežanj dinara, umesto novca, stavljali komade papira.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je Ðoković osuđen zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela prevara.

Oštećene menjačnice "Alvado“ i "Studio Externi“ sud je radi ostvarivanja imovinsko pravnih zahteva uputio na parnicu.

Ðoković je osuđen jer je zajedno s ranije osuđenim Dejanom Femićem i Bogdanom Bogdanovićem, tokom septembra 2015. godine prevarom od vlasnika menjačnica na ime kupovine preuzeo 395.755 evra, a njima predavao imitaciju dinarskih novčanica.

Femić i Bogdanović su ranije s Tužilaštvom za organizovani kriminal zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela.

Bogdanović je sklopio sporazum na jedinstvenu kaznu u trajanju od dve godine i pet meseci i novčanu kaznu od dva miliona dinara, a Dejan Femić na tri godine zatvora i novačnu kaznu takođe od dva miliona dinara.

U obrazloženju odluke podseća se na priznanje krivice Femića i Bogdanovića i ukazuje da je iz sadržine presretnutih telefonskih razgovora i video snimaka sigurnosnih kamera banaka nesumnjivo utvrđeno da je postojala organizovana kriminalna grupa, kao i koju je ulogu imao Đoković u izvršenju plana i izvršenju krivičnog dela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading