(VIDEO) Detalji hapšenja doping mafije iz Srbije! Španska policija zaplenila i dugačak spisak pokvarenih sportista

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

31.01.2020

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija zaplenila je u Kadizu ogroman broj doping sredstava za sportiste, a iza prodaje EPO injekcija stoji grupa Srba! Nakon njihovog hapšenja spisak kupaca doping sredstava od ove grupe prosleđen je Međunarodnoj antidoping agenciji!

RepublikaFoto: youtube.com/La Vanguardia
Zalenjeno brdo dopinga

Kako saznaju španski mediji, operacija praćenja Srba koji su prodavali doping sredstva počela je još prošlog proleća, ali je tek sada akcija objavljena u medijima, jer je cilj bio da se preseku svi kanali kojima su prodavane. Naime, reč je o legalnoj EPO sa jedne klinike u Kadizu gde je služila za dijalizu, da bi zatim bila slata "crnim kanalima". Pošiljke sa dopingom su iz Barselone slate po celoj Evropi sa lažnom dokumentacijom.

Kako prenose španski mediji, bile su jako tražene jer su se u papirima vodile kao legalne.

U operaciji je konfiskovano više od 850 injekcija, što je najveća zaplena ove vrste u Španiji. Šest osoba je privedeno i ispitano u Barseloni i Kadizu,i oni se terete za delikte protiv javnog zdravlja, pripadanja kriminalnoj grupi, izbegavanju poreza, falsifikovanju dokumenata...

Policija je otkrila celu kriminalnu organizaciju koja se ovime bavila. Kako kažu, radili su tako što su preko internera nudili doping proizvode, a u komunikaciji su koristili šifrovane poruke. Kupci su bili sportisti iz različitih sportova, pokvarene ličnosti koje su htele da ostvaruju vrhunske rezultate uz pomoć hemije, ne prezajući da se pri tome bave kriminalnim aktivnostima.

Kako je funkcionisala nabavka dopinga?

Kada bi klijenti odabrali željene supstance, oni bi putem firmi slali novac na internacionalne račune ili putem kriptovaluta kako bi sve ostalo anonimno. Roba bi im stizala u specijalnim termičkim kutijama.

Čitavu mrežu, kako navode španski mediji, vodila je grupa Srba iz Barselone.

Oni su doping sredstva dobijali od jednog zaposlenog na klinici za dijalizu u Kadizu. Taj saradnik je falsifikovao dokumenta, i EPO prenosio u jednu prodavnicu u Kadizu odakle je slat kupcima po celoj Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading