Advokat: Jutka je simbol bahatog lokalnog moćnika! Nove optužbe na račun bivšeg čelnika opštine Brus

Autor: Tanjug

Hronika

30.01.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužen Milutin Jeličić, kome se sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje tadašnje saradnice Marije Lukić, predstavlja opasnost za Brus, za žensku decu i devojke u tom gradu. Ovo je rekao punomoćnik oštećene Marije Lukić advokat Borivoje Borović nakon poslednjeg glavnog pretresa, koji nije mogao da protekne bez incidenta.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Borivoje Borović

On je istakao da je ovaj slučaj važan jer je Jutka simbol zloupotrebe položaja nekog bahatog moćnika u nekoj sredini koji se i u sudu ponašao kao da je i sud njegov.

- To nije ponašanje normalnog čoveka i ja sam zbog toga zatražio njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje. On se prema zaposlenima, a pre svega prema ženama, ponašao agresivno. U pitanju je jedan lokalni kabadahija koji misli da je svemoćan - rekao je Borivoje Borović.

Borović:

Zatražio sam njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje jer se tako normalan čovek ne ponaša

Inače, na poslednjem glavnom pretresu po tužbi Marije Lukić protiv bivšeg predsednika opštine Brus optuženi i deo publike koja ga podržava upadao je u reč svedoku Snežani Bojić, koja je ispričala sudu svoj neprijatni susret sa Jeličićem.

 

 

- Zaposlila sam se u biblioteci u Brusu, a kod Jeličića sam jednom bila u kancelariji, ali je on nekoliko puta dolazio u biblioteku. Slao mi je poruke sa poljupcima. Jednom mi je stavio ruku pod suknju - izjavila je Bojićeva.

Od kada je on pušten na slobodu, mnoge žene iz straha ne žele da svedoče

Marije Lukić, žrtva

 

Na njeno svedočenje burno je reagovao Jeličić, koji je glasno dobacio da to nema veze sa slučajem Marije Lukić. Međutim, u izjavi za Srpski telegraf Lukićeva je istakla da je slučaj "Snežane Bojić" samo potvrdio model ponašanja Milutina Jeličića prema ženama.

- Meni se javilo još mnogo žena koje su bile meta seksualnog uznemiravanja Jeličića, ali od kada je on pušten na slobodu, mnoge od njih iz straha ne žele da svedoče. I na Snežanu su vršeni pritisci, pa i na samom suđenju - kaže Marija Lukić i dodaje da ljudima kao što je on mora da se stane na put.

- Na poslednjem glavnom pretresu je opet pokazao svoje pravo lice, bahato i nasilno - dodala je Lukićeva.

 

Jutka "zaboravio" da prijavi stan na Vračaru

Milutin Jeličić je u međuvremenu osumnjičen da je počinio još jedno krivično delo - neprijavljivanje imovine. Naime, otkriveno je da je on vlasnik stana u elitnom delu Beograda u opštini Vračar, koji je "zaboravio" da prijavi. Takođe se utvrđuje da li je vlasnik još jednog stana na Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading