Policija u stanu Srđana Švelja pronašla eksplicitne fotografije zlostavljanih maloletnika

Autor: Novosti, Republika

Hronika

29.01.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadska policija potvrdila je jutros da je uhapsila poznatog dizajnera i fotografa Srđana Švelja (52) zbog sumnje da je kao modele za izradu eksplicitnih fotografija koristio maloletnike i mlađa punoletna lica, koji dolaze u svratište i, zauzvrat, davao im narkotike.

RepublikaFoto: youtube.com/Balkan TV
Pretresom stana policija je pronašla fotografije kompromitujućeg sadržaja

Dizajner je uhapšen pošto su se policiji javili maloletnici – žrtve muškog pola uzrasta od 12 do 14 godina koje je on, kako se sumnja, zlostavljao. Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla fotografije, nastale zloupotrebom maloletnika u pornografske svrhe.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.Sumnja se da je dizajner u stan dovodio romske dečake iz novosadskog naselja Veliki rit u stan i posle fotografisanja, nudio im da ih seksualno oralno zadovolji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovu šokantnu informaciju kasno sinoć potvrdio je i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koji je nedavno saopštio da je pet poznatih osoba iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo seksualne odnose sa decom, ali tada nije hteo da saopšti njihova imena.

Na svom fejsbuk profilu Jurić je sinoć napisao:

- Da sam vam dao imena onda kada ste to tražili i očekivali od mene večeras ne bismo imali prvog uhapšenog pedofila. I to je samo početak. Idemo dalje. Večeras je uhapšen modni kreator S. Š. zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa maloletnicima. Ovo je samo početak naše borbe protiv pedofilije u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading