Ubio je brata Arkanovog telohranitelja pre 16 godina: Evo na koliko godina zatvora je osuđen Legijin čovek!

Autor: Republika

Hronika

28.01.2020

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu doneo je i javno objavio presudu kojom je oglasio krivim optuženog Željka Simeunovića zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina. Odluka je doneta 16 godina nakon ubistva Dalibora Mateovića, brata Zvonka Mateovića, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sud je nekadašnjem pripadniku JSO takođe produžio pritvor do upućivanja na izvršenje kazne, mada se on već služi kaznu po ranijim osudama, zbog razbojništva i pokušaja bekstva od zatvorske straže prilikom privođenja u sud.

Visina kazne, kako je obrazloženo, izrečena mu je shodno Zakonu koji je važio u vreme izvršenja krivičnog dela, a to je maksimalnih 15 godina zatvora.

Protiv navedene presude optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude.

Dalibor Mateović je likvidiran u februaru 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu, a veruje se da je prava meta bio njegov brat, koji je, prema pisanju medija, sutradan trebalo da svedoči na suđenju za optuženima za ubistvo Ražnatovića 2000 godine. Zvonko Mateović je na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića koji je ipak uspeo tada ga pobegne, mada je kasnije bio uhapšen.

Željko Ražnatović Arkan

Simeunović je, kako je utvrđeno, 6. februara 2004. godine oko 18 časova ušao u Sremsku ulicu i tamošnji tržni centar, u kojem je u to vreme bilo puno gostiju i zaposlenih. Kako tvrdi sud, u stanju uračunljivosti i sa direktnim umišljajem ispalio je osam hitaca u Mateovića, koji je preminuo na licu mesta. Tom prilikom teško je ranjen jedan od šestorice Mateovićevih drugova koji su sedeli sa njim za stolom. On je nakon ubistva i ranjavanja pobegao sa lica mesta, uputivši se preko Zelenog venca prema zgradi Tanjuga, gde su ga presrela dvojica policajaca. Bežeći od od policajaca, u dva navrata je pucao i na njih i umakao.

Podsetimo, Simeunović (47) je pokušao da pobegne 2017. godine od zatvorske straže prilikom privođenja u sud u Katanićevoj gde je trebalo da mu se nastavi suđenje zbog optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mile

29.01.2020 00:25

Nije samo jasno zasto ni jedne novine ne stavljaju slike tih KRMINALAC da znamo ko su oni vec samo slike zrtava i njihovih najblizih. Hoce narod da zna kako izgledaju krinosi i njihovi roditelji pa kad tako pocnete da objavljujete , pocece da opada stopa kriminala u srbiji jer ce biti sigurni da svi znaju ko su oni i bice izopsteni iz drustva