Prijatelj ga je pozvao da pređe ulicu: Ovako je Alibeg namamljen u sačekušu gde je trabalo da ga likvidira profesionalni ubica

Autor: Informer, Republika

Hronika

27.01.2020

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", ranjen je preksinoć u klasičnoj mafijaškoj sačekuši u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. Alibeg je bio sa prijateljem kad mu je prišao maskirani napadač i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ/MUP
Prijatelj je bio mamac da Alibeg upadne u sačekušu

Ovo je treći pokušaj ubistva Alajbegovića, a poslednji put, pre samo šest meseci, upucan je u stomak. On je dobro poznat policiji, pošto je protiv njega podneto čak 68 prijava za razna krivična dela.

Poznanik bio mamac

Prema nezvaničnim saznanjima, Alibeg je preksinoć stajao na ulici i pričao sa prijateljem Aleksandrom H. (26). U jednom trenutku, preko puta ulice pojavio se Alajbegovićev poznanik i pozvao ga da dođe. Čim je Alibeg krenuo ka njemu, odjeknuli su hici.

- Napadač se krio iza automobila kad je zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca, a jedan od njih je pogodio Alibega u grudi. Napadač i Alibegov poznanik koji ga je namamio da mu priđe odmah su pobegli, a njegov prijatelj ga je odneo u auto i odvezao u Urgentni centar - kaže iizvor koji je upoznat sa istragom.

Alajbegović je u bolnicu stigao u teškom stanju, sa povredama opasnim po život. Odmah je operisan i, prema poslednjim informacijama iz Urgentnog centra, život mu je i dalje ugrožen.

Neandov stariji brat ubijen 2004. godine

Nenadov stariji brat Dejan Alajbegović ubijen je aprila 2004. na terasi bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu. Tada je imao 30 godina, a ubila ga je sestra od tetke Aleksandra Vučetić. Ona je zbog toga osuđena na osam godina zatvora, a tokom suđenja je rekla da je Dejan maltretirao njenu majku i da je zbog toga odlučila da ga ubije. Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, i to zbog tuče i iznude.

Izvor koji je upućen u detalje dodaje da je Alajbegović bio svestan kratko vreme po prijemu u bolnicu, ali nije hteo da otkrije ko ga je ranio. I njegov prijatelj Aleksandar je izjavio da ne zna ko je pucao. Kazao je da napadača nije video i da ne poznaje mladića koji je pozvao Alibega da mu priđe.

Inače, Alibeg je ranije bio vođa "Zabranjenih", ali u poslednje vreme nije aktivan na južnoj tribini, tako da najverovatnije nije napadnut zbog navijačkih sukoba.

- Sumnja se da se Alibeg zamerio nekom u ratu za prevlast na tržištu droge. Ovde najverovatnije nije reč o opomeni i napadač je nameravao da ga likvidira, a ne da ga rani. Nekom se opasno zamerio, čim je taj angažovao profesionalnog ubicu - rekao je izvor.

Alajbegović je tri puta bio na meti napada. Prvi put je na njega pucano u julu 2010, kada je bio aktivni navijač. Dok je izlazio iz zgrade u kojoj je stanovao u Ulici narodnih heroja, nepoznati muškarac je pucao na njega, ali su ga sva tri ispaljena metka promašila.

Zatim je pre šest meseci, u blizini opštine Novi Beograd, upucan u stomak i sa teškim povredama prebačen je u bolnicu. Ni tada Alajbegović nije hteo da otkrije ko je i zbog čega pucao na njega.

Bogat dosije

On je prvi put privođen kada je imao 12 godina, a već sa 16 je bio osuđen i poslat u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Do 2011. zaradio je čak 68 krivičnih prijava zbog najtežih krivičnih dela. Osuđivan je tri puta na zatvorsku kaznu, i to zbog nanošenja teških povreda, posedovanja oružja i privrednog kriminala. Nakon odslužene kazne nastavio je po starom, pa je uhapšen 2015. godine u Banjaluci, gde se krio od policije zbog razbojništva. Prilikom pretresa njegovog štek stana policija je pronašla 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

U dosijeu Nenada Alajbegovića nalaze se prijave za najrazličitija krivična dela, koja nisu dobila sudski epilog. Između ostalog, optuživan je za ubistvo 2009. u Zemunu, za silovanje, posedovanje i prodaju droge, razbojništvo, razna krivična dela iz privrednog kriminala, podvođenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading