Zbog pevačice izbila tuča, pa došlo do ubistva - šta se sve dešavalo u Pazaru i ko je pokušao da sakrije tragove od policije

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

27.01.2020

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adnan. A. (41), vlasnik kafane "Divan" u Novom Pazaru, uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio Nihada Hamidovića (22) nakon tuče zbog muzike. Povređena su još trojica Hamidovićevih drugara – Sead M. (38), Berid B. (23) i Emin R. (21).

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Vlasnik restorana "Divan"

Kako se saznaje, ubijeni mladić je u sredu uveče s društvom bio u kafani, u kojoj je bila uživo muzika. Nešto posle ponoći došli su u sukob s vlasnikom.

Nastao haos

– Hamidović i drugari su pili i veselili se, a čuli smo da je sukob nastao zbog muzike. Da li su momci maltretirali pevača i pevačicu ili su hteli da naručuju neke pesme, pa je tu nastao problem, nismo razumeli. Pošto su momci bili bučni i malo su preterali, u sve se umešao gazda kafane, koji je pokušao da ih izbaci, i tada je najpre došlo do svađe, a onda i do tuče – kaže izvor koji je upućen u detalje.

Prema navodima u jednom trenutku je nastao haos.

Vlasnik restorana ima dosije

Ubijeni mladić nije imao policijski dosije, a za njega u gradu kažu "da je bio vaspitan".

– Nije pravio probleme. Otac mu živi u Nemačkoj, pa je i on često išao tamo. Voleo je društvo, ali nije bio konfliktan – kaže poznanik.

S druge strane, osumnjičeni za ubistvo odranije je poznat policiji i više puta je osuđivan.

– Osuđivan je za razna krivična dela, od nasilničkog ponašanja do pokušaja ubistva. Iz zatvora je izašao pre nekoliko godina i od tada se bavio ugostiteljstvom – kaže izvor.

– Nije se znalo ko koga bije, letele su čaše i flaše, sevao je i nož, a onda su se čuli pucnji. Nekoliko metaka je ispaljeno, a četvorica mladića su pala ko pokošena. Tada je nastala još veća gungula i panika, neki su bežali iz lokala, ranjeni su jaukali od bolova, krv je šikljala… Bilo je strašno! – kaže izvor i dodaje da je Hitna pomoć brzo stigla, te da su četvoricu ranjenih prevezli u bolnicu, gde je sat vremena po prijemu Nihad Hamidović, koji je imao povredu stomaka, preminuo.

Osumnjičeni A. A. je i sam povređen u obračunu.

– Ima ranu na leđima nanetu nožem – kaže izvor i dodaje da su, osim njega, koji se sumnjiči za teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja, uhapšena još dvojica muškaraca.

RepublikaFoto: Facebookk.com/Nihad Hamidovic
Nihad Hamidović

– E. A. (26) i M. P. (56) iz Novog Pazara sumnjiče se za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Sumnja se da su pre dolaska policije sklonili određene tragove i sakrili pištolj, a E. A. i da je učestvovao u tuči, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nasilničko ponašanje – objašnjava sagovornik i dodaje da je trojici osumnjičenih određen pritvor do 48 sati - navodi izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading