MALOLETNICI KRILI HEROIN U ŠKOLI: Diler iz Šeste gimnazije bio odličan đak, promenio se nakon smrti majke

Autor: novosti.rs

Hronika

25.01.2020

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je u četvrtak policija zaplenila heroin zakopan u dvorištu Šeste beogradske gimnazije i privela trojicu maloletnika zbog sumnje da su tu skrivali drogu, u ovoj školi su poošterene mere nadzora.

RepublikaFoto: youtube.com/lenamarkovic996
Šesta beogradska gimnazija

Učenicima za vreme odmora više nije dozvoljeno da izlaze iz škole na ulicu. Mogu samo u dvorište, u kojem se u tom periodu nalazi čuvar, koji nadgleda šta se dešava.

Maloletni dileri su uhvaćeni kada je školska uprava prijavila policiji da se u večernjim časovima okolo kreću sumnjive osobe. Inspektori su, potom, nadgledali taj kraj nekoliko nedelja. U međuvremenu su priveli nekoliko tinejdžera, a njihove izjave su ih "dovele" do trojice maloletnika koji su prodavali narkotike.

Policija ih je pratila neko vreme i uhvatila na delu, kada su u četvrtak uveče u gimnazijskom dvorištu iskopavali kesice skrivenog heroina. Reč je o grupi sa beogradskog Liona, koja rastura drogu u tom kraju i čiji pripadnici do sada nisu privođeni.

Procenjuje se da je vrednost zaplenjenog opijata oko 300.000 dinara, a najmlađi od trojice maloletnih dilera, koji ima 16 godina, preuzeo je svu krivicu na sebe. On je rekao da je sam sakupio novac za kupovinu narkotika.

Prema informacijama, dečak je osnovnu školu završio sa odličnim uspehom, ali se značajno promenio kada mu je pre nešto više od godinu preminula majka.

Pretpostavlja se da se pomenuta grupa sa beogradskog Liona već neko vreme bavi preprodajom droge i da su je prodavali i učenicima Šeste beogradske gimnazije.

Foto: youtube.com/lenamarkovic996
Dvorište u kojem je nađena droga

Učenici su iznenađeni što je u dvorištu njihove škole pronađena tako jaka droga kao što je heroin. Tvrde da je javna tajna da su se u tom kraju mogli kupiti marihuana ili ekstazi, naročito kada neko iz starijih razreda, trećeg ili četvrtog, pravi žurku. Nije, međutim, bilo priča među učenicima da neko kupuje heroin.

- Nedavno se u školskom veceu i u dvorištu osetio miris trave. To smo primetili, ali nikome nije prijavljeno - ispričao je jedan učenik četvrtog razreda.

- Ima dece koja kupe marihuanu, ali retko se dešava da je koriste kad su u školi. Jednom se desilo i da je moje društvo, na početku školske godine, na zidiću u dvorištu našlo ostatak od džointa.

U "šteku" u školi pronađeno je više od 30 grama heroina u 34 kesice, koji je bio spreman za prodaju. Posle privođenja maloletnici su odali ostala skrovišta, pa su sa policijom došli do obližnjeg dečjeg vrtića "Duga", gde je uz ogradu ispod cigala nađeno još oko 130 grama čistog heroina, spakovanog u jednu kesu. Potom su i u stanu jednog maloletnika policajci pronašli još oko pet grama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading