Novosadski Pikaso (61) dobio još 15 godina zatvora: Već odležao 38, uglavnom zbog silovanja!

Autor: kurir.rs

Hronika

24.01.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušanu Murgaškom (61), zvanom Pikaso, iz Novog Sada, osuđivanom nasilniku i silovatelju, juče je zbog ubistva u pokušaju u KC Vojvodina, nanošenja teških povreda i ugrožavanja sigurnosti, izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

RepublikaFoto: twitter.com
Dušan Murgaški

- Murgaški je kriv za sva tri krivična dela. Za krivično delo ubistvo u pokušaju osuđen je na 12 godina, za nanošenje teških telesnih povreda 3 godine i za ugrožavanje sigurnosti 6 meseci. Izričem mu jedinstvenu kaznu u trajanju od 15 godina zatvora. Imajući u vidu da je više puta osuđivan i da je veći deo svog života proveo u zatvoru, a da ni par meseci nije prošlo od poslednjeg izlaska do ponavljanja krivičnih dela u razmaku od samo jednog dana, Murgaškom se produžava pritvor, sve do upućivanja na izdržavanje kazne – obrazložio je predsedavajući sudija novosadskog Višeg suda, Vidoje Mitrić.

Murgaški je, podsetimo, najpoznatiji novosadski robijaš, koji je u zatvoru sa svojih 61 godinu života, proveo ukupno 38 godina, od kojih i za krivična dela silovanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading