Podignuta optužnica protiv ikonopisca koji je ubio baka Veru: Jedan detalj i dalje ostaje misterija

Autor: Kurir, Republika

Hronika

24.01.2020

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Vladana Grahovca (26), ikonopisac iz Raške, podignuta je optužnica u Višem sudu jer je osumnjičen da je 2. septembra mučki nožem sa nekoliko uboda ubio staricu Jelicu Tatarovski (82).

RepublikaFoto: faceboook.com/Vladan Grahovac
Vladan Grahovac

On je prethodno bio na veštačenju u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici gde je konstatovano da se protiv njega može pokrenuti sudski postupak.

Optužni predlog je u Viši sud stigao juče, a danas je podignuta optužnica.

- Više javno tužilaštvo u Nišu je podiglo je optužnicu protiv V.G.  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja - rekla je portparol Višeg suda Ana Gajić Ristić.

Kako je ministar policije, Nebojša Stefanović ranije potvrdio u Nišu, istraga ima čvrste dokaze da je osumnjičeni ušao u njen stan na petom spratu Bulevara Zorana Đinđića 75 i ubio staricu, ali još ostaje misterija motiv njegovog ubistva jer je starica živela skromno od muževljeve penzije.

Grahovac je ranije živeo sa bratom sprat iznad baka Verinog stana, ali se odselio 2018. godine i otišao u Beograd i napustio studije stomatologije.

 

 

Na društvenim mrežama se vidi po slikama da se bavio ikonopisanjem. Njega su odale kamere na ulazu u zgradu koje su ga snimile nakon zločina.

Baka Veru, kako su je svi zvali, pronašla je 3. decembra bratanica u lokvi krvi, a prema nezvaničnim saznanjima pored nje je bio i nož kojim je navodno počinjen ovaj stravičan zločin.

Prema rečima stanara ove zgrade, njemu je verovatno u Nišu nedostajao novac tako da je otišao kod bake kojima su on i brat ranije pomagali da iznosi smeće i slično. Zato mu je ona i otvorila vrata jer je inače teško neznance puštala u stan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading