Likvidacija po crnogorskom receptu! Ubice Debovića i Stamatovića nosile SIMBOL mafijaških obračuna

Autor: kurir.rs, Republika

Hronika

24.01.2020

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođe škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su po receptu crnogorskih mafijaša.

RepublikaFoto: youtube/printscreen
Likvidacija vođe škaljaraca

Očevici pucnjave u kojoj su u nedelju u restoranu u Atini ubijene vođe škaljarskog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) ispričali su policiji da su ubice na licu imale marame, ali i nešto nalik na masku.

Podsetimo, silikonske maske postale su potpis crnogorskih ubica, koji ih u poslednje dve godine koriste u gotovo svim likvidacijama jer znatno otežavaju istragu.

Sivi automobil

Istražitelji su pregledali snimke sa kamera okolnih objekata, ali, prema pisanju grčkih medija, nisu uspeli da identifikuju ubice, niti pronađu automobil kojim su se dovezli, a potom i pobegli.

- Interesantno je da se na snimcima pojavljuje i sivi automobil koji je, kako se veruje, bio pratnja osumnjičenima. Misteriozni sivi auto kružio je oko restorana tokom likvidacije. Ostao je u blizini i kada su četvorica napadača izašla i vratila se u džip, a tek posle dva ili tri minuta napustio je mesto zločina - otkrili su mediji i naveli da policija i dalje traga za stanovima koje su Dedović i Stamatović koristili u Atini.

- Njihove supruge odbijaju saradnju sa policijom. Iako tvrde da ne znaju gde su im muževi stanovali, policija u to ne veruje - otkrili su izvori.

RepublikaFoto: Republika

Zaplena u Crnoj Gori

Crnogorska policija nedavno je izrazila zabrinutost zbog toga što kriminalci sve češće prilikom likvidacija koriste silikonske maske.

- One znatno otežavaju identifikaciju izvršioca, čak i kada se zločin dogodi pred svedocima. Ipak, to ne znači da je nemoguće otkriti počinioca, jer postoje i druge metode, kao što su raspoznavanje glasa, otisak prsta, DNK - kaže izvor, i podseća da je crnogorska policija pre dve godine od pripadnika kotorskog klana zaplenila dve silikonske maske.

Veruje se da su plaćenici uspeli da pronađu „škaljarce“ prateći njihove žene, koje su sa decom došle u Atinu 25. decembra 2019.

- Sumnja se da su ih ubice pratile svakodnevno otkako su im supruge 25. decembra stigle u Atinu. Posle ubistva Marka Vukovića prošlog petka na Bežanijskoj kosi, najverovatnije je odlučeno da i Dedović i Stamatović budu ubijeni na isti način, na javnom mestu i pred decom, i to u isto vreme, oko 18.30 - kaže izvor i podseća da je Vuković bio kum vođe kavačkog klana.

Kamere u restoranu nisu radile, ali su one na okolnim objektima snimile četvoricu muškaraca koji su bili obučeni u vojničke pantalone i crne kratke jakne kako s kapama ulaze u restoran, prilaze stolu za kojim su sedele dve porodice i nemilosrdno pucaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading