Vozač je delovao mirno i opušteno, a onda su carinici pretresli autobus: Ono što su pronašli iznenadilo je sve putnike

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

20.01.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su u saradnji sa policijom 17. januara 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja malokalibarskog pištolja, vazdušnog pištolja, kao i lekova i marihuane otkrivenih kod putnika jednog autobusa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Oružje, lekovi i manja količina marihuane otkriveni su kada je na red za kontrolu došao autobus domaćeg prevoznika koji saobraća na liniji Beograd - Budimpešta.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač je u svoje ime i u ime putnika odgovorio da svi sa sobom nose samo lični prtljag.

Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus i putnike, pa su tako u postavi jakne koju je 41-godišnji bugarski državljanin nosio na sebi, pronašli malokalibarski pištolj marke ''ALFA 620'' sa 5 pripadajućih metaka kalibra 6mm.

Daljom kontrolom, na sedištu istog putnika, u njegovoj ručnoj torbici, carinici su pronašli više od 1.000 tableta leka ''Rinasek 60mg'' koji se koristi u lečenju alergijskog rinitisa, 19 tableta leka ''Indapamid 2,5mg'' koji se koristi pri lečenju hipertenzije i 319 tableta u rinfuzu za koje je putnik rekao da se takođe radi o ''rinaseku''.

U istom autobusu zatekao se još jedan putnik, 31-godišnji Čeh, u čijem prtljagu je otkriven vazdušni pištolj marke ''Bereta Gardone'' sa pripadajućom municijom (15 metalnih kuglica).

U istu putnu torbu, putnik je zapakovao i plastičnu posudu sa poklopcem u kojoj se nalazila manja količina marihuane.

Oba putnika su zajedno sa oružjem i marihuanom predata policiji koja će protiv njih podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja krijumčarenja oružja i opijata, dok je carina pokrenula prekršajni postupak zbog neprijave lekova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading