Suprug predsednice suda u Požegi iskasapljen na kućnom pragu, i to pred unukom koja je sve gledala

Autor: Blic, Republika

Hronika

18.01.2020

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Požegi podiglo je optužnicu protiv Lj. V. (23) iz ovog mesta pod sumnjom da je 18. decembra prošle godine, iz još nerazjašnjenog povoda, nasrnuo nožem na M. V. i ubo ga u nogu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Nemile scene odigrale su se ispred stana M. V, inače supruga predsednice Prekršajnog suda u Požegi, u kome se on u to vreme nalazio sa šestogodišnjom unukom. Sa Lj. V. u trenutku napada bio je i njegov drug Đ. Đ. (20) koji je uhapšen zbog pretnji čoveku koji je izboden na kućnom pragu.

Naime, osumnjičeni su se tog dana popodne provodili u jednom požeškom kafiću. U jednom trenutku je došlo i do fizičkog obračuna, tokom kojeg su se, između ostalog, i gađali bilijarskim kuglama. Vlasnik lokala je pokušao da ih smiri, tražio da prekinu sa sukobom. Oni su tada napustili lokal, ali ne i zgradu u kojoj se ovaj ugostiteljski objekat nalazi. Otišli su na sprat iznad i počeli da lupaju na vrata stana M. V.

Kada je zbunjeni Požežanin otvorio neznanim gostima oni su ga verbalno napali, između ostalog i pitali "kakav ti imaš problem sa nama", a on im je odgovorio da nema nikakav problem i zamolio ih da odu. Prepirku je iz stana posmatrala preplašena unuka i plakala.

U jednom trenutku Lj. V. je potegao nož koji je skivao ispod pojasa, rekao "sad ću da te ubijem" i sečivo zario u desnu nogu M. V. Potom su dvojica drugova pobegla, a M. V. je slučaj prijavio policiji. Sumnja se da su mladići pomislili da se on žalio na buku iz lokala u kome su pravili nered, pa su krenuli da mu se osvete.

Foto: Ilustracija

Nedugo posle napada, policija je njih dvojicu zatekla u drugom kafiću u Požegi. Prilikom hapšenja su se opirali i tužilaštvo im, osim za nasilničko ponašanje, pripisuje i optužbu za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti. Protiv Lj. V. je istog dana određena mera zadržavanja, posle čijeg isteka mu je određen pritvor, dok je Đ. Đ. pušten pošto je saslušan u policiji. Obojica su, pokazalo je alkotestiranje, bili pod dejstvom alkohola.

Sutradan je iza rešetaka ipak završio i Đ. Đ. Prema navodima optužnice, on je 19. decembra, nakon što je saslušan i pušten, sreo M. V. u jednom požeškom lokalu i uputio mu pretnje! Nakon toga on je uhapšen i određen mu je pritvor, a tereti se za ugrožavanje sigurnosti.

Lj. V, koji je ranije osuđivan zbog krivičnih dela vezanih za narkotike, se branio ćutanjem, dok Đ. Đ. ne priznaje da je pretio sugrađaninu. Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Požegi juče je obojici produžio pritvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading