ŠOK NA SUĐENJU ZA UBISTVO KRISTINE NA PUMPI! Nestalo 5 minuta snimka, odbrana iznela ozbiljne optužbe!

Autor: kurir.rs

Hronika

16.01.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurnosne kamere postavljene na benzinskoj pumpi u Malom Mokrom Lugu, na kojoj je 25. maja 2017, u pokušaju pljačke ubijena studentkinja Kristina Kaplanović (20), zabeležile su šta se dešavalo u noći tragedije za koju je optužen Miloš Srebrić, zvani Flekica, ali na njima nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi vremena!

RepublikaFoto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin
Kristina Kaplanović

Kristina je, podsetimo, ubijena hicem koji joj je ispaljen u glavu, ali na snimcima sa devet različitih koji su prikazani u sudnici Višeg suda u Beogradu, nedostaje ključni momenat, odnosno na snimcima ne postoji zapis između 22.30 i 22.35 sati, kada se zločin dogodio.

Kamere su, kako je prikazano su sudnici, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju.

- Na snimku u 22.30 vidi se devojka kako je sa kolegama izašla iz objekta i stoji zajedno sa njima levo od ulaza u pumpu. Kolege stoje pored nje, ali taj deo je jedini koji kamere ne pokrivanju izbliza. Međutim, u tom trenutku se snimak prekida i nastavlja se u 22.35 sati. Tada se već vidi kako devojka pada na zemlju, kolege trče i beže na različite strane - opisala je sudija Marina Anđelković šta se vidi na snimku jedne od kamere.

U sudnici, u kojoj su sedele i sestre i otac Srebrića koji je optužen da je prišao iz grmlja grupi radnika, potegao pištolj uz pretnju da je u pitanju pljačka, a potom opalio hitac u glavu radnici pumpe, prikazani su snimci 8 sigurnosnih kamera, ali kako se ispostavilo, ni jedna nije zabeležila kobni trenutak. Jedini snimak na kom se vidi ubica, snimio ga je s leđa, kako beži s pumpe. Sudija Anđeklović pitala je Srebrića da li je to on.

RepublikaFoto: Blic
Miloš Srebrić

- Ni malo ne liči na mene! Ovo sigurno nisam ja, ovaj čovek je širi mnogo u kukovima i uži u ramenima od mene - kratko je rekao optuženi Srebrić, koji je pažljivo pratio snimke sa sigurnosnih kamera, a sudija je, kako bi se utvrdilo da li je on na snimku naložila da stručnjaci obave veštačenje.

Srebrićev branilac, advokat Jugoslav Tintor, posle pregledanja svih snimaka koji su sudu dostavljeni, naveo je da sumnja da su oni "pakovani i montirani".

- Ne znamo ko je montirao snimak, ali je očigledno da su snimci "pakovani" imajući u vidu da ključni momenti nedostaju. Za odbranu nije problem ono što postoji na snimcima, nego ono što ne postoji. Možemo samo da nagađamo šta je na njima bilo. Nedostaje pet minuta i 10 sekundi ključnog vremena, kada se događaj odigrao, i to sa ključnih mesta. Ova okolnost ostavlja prostora za zabrinutost i nagađanje ko se nastojao prikriti - rekao je Tintor i naglasio da je neobično i to što ne postoje snimci sa četiri kamere, kao i to da jedini deo pumpe koji nije pokriven kamerama je upravo onaj na kom se ubistvo dogodilo.

- Iz ovih razloga, sumnjamo da su snimci sklonjeni - dodao je Tintor. Na njegove reči, reagovao je zamenik Višeg tužioca navodeći da advokat iznosi "ozbiljne optužbe, da neko pokušava da prikrije i zaštiti nekoga".

- Optužbe da su dokazi pakovani i montirani su ozbiljne - rekao je tužilac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading