ODLUKA SPECIJALNOG SUDA: Jevtiću pritvor, ostali se brane sa slobode

Autor: Tanjug

Hronika

12.01.2020

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana direktoru JP "Infrastruktura železnice“ Miroljubu Jevtiću za primanje mita, dok će se trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

RepublikaFoto: Tanjug
Jevtić i Mihajlovićeva

Kako Tanjug saznaje, sudija za prethodni postupak je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović“ iz Novog Sada Dragoslavu Burzanoviću , kao i dvojici novosadslih advokata Zoranu Stojanoviću i Vladislavu Kostiću.

Prethodno su ranije danas svi saslušani pred tužiocem.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Jevtić se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

 

 

Oni su u subotu rano ujutru uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika - Burzanovića, u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP “Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading