Sekirom iskasapio babu i dedu zbog penzije: Unuka krvavih ruku stigla pravda, evo koliko će da robija!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

12.01.2020

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Nišu osudio je Alena Markovića (30) iz boljevačkog sela Sumrakovac na 20 godina zatvora pravosnažno, jer je 2016. godine sekirom ubio svoju babu Ljubicu Marković (85) i dedu Milana Markovića (88).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Alen je tada tražio da mu deda i baba daju pare od penzije, a kada su oni to odbili, izašao je u dvorište, uzeo sekiru, vratio se u kuću i udario ih njom nekoliko puta. Pre toga je sa ocem pio ispred lokalne prodavnice.

Njegova baba je od zadobijenih povreda odmah preminula, dok je deda umro u bolnici.

Po dolasku policije na lice mesta, Alen se nije opirao hapšenju.

Alen koji inače boluje od epilepsije se trenutno nalazi na odsluženju kazne u KPZ u Nišu.

Policija ga zatekla s krvavim rukama

Komšija je Alena video u dvorištu kada je uzimao sekiru, pa je u strahu da će on nešto loše uraditi pozvao policiju. Međutim, krvavi pir je počinjen pre dolaska patrole.

- Patrola je Alena zatekla u kući, s krvavom sekirom u rukama. Mirno se predao policajcima - napomenuo ispričao je naš izvor ranije.

Marijana Marković, nevenčana Alenova supruga, s kojom on ima jednogodišnju ćerkicu, bila je u šoku posle dvostrukog ubistva i Alenovog hapšenja.

- Alen je uvek bio miran, povučen. Nikada ne bih očekivala da će izvršiti neki zločin. Brinuo je o sebi zbog epilepsije, jer se dešavalo da padne s bicikla - rekla je Marijana.

Kao i Marijana, meštani ovog sela između Bora i Boljevca bili su u velikom šoku.

- Strašno je to što se desilo! Alen je jedinac, majka mu je umrla, a on se relativno skoro oženio Marijanom i dobili su ćerkicu - rekli su meštani Sumrakovca neposredno nakon zločina.

U momentu zločina u domu Markovića bio je i Zoran, Alenov otac.

- Kada je došla patrola, Zoran je izašao iz sobe. Bio je mrtav pijan, jedva je stajao na nogama. Uspeo je da prozbori tek da ništa nije čuo i da nema pojma šta se dešavalo u kući - rekao je naš izvor blizak istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading